© BDLM/cultura/Corbis/All Over Press

Kvinnens ereksjon kan trenge 20-30 minutters stimulering

Written by: Betty Dodson

Published:
Last updated:

Det er egentlig ingen forskjell på «vaginalorgasme», «klitorisorgasme» og «g-punkt­orgasme».

Dette er del 1 av temaet «Kvinnens orgasme - oppdatert og oppgradert» i Cupido 2/2015. Les også de andre tre delene av temaet:


Det er klitorislegemet som er primærkilden til orgasmen, og det spiller ingen rolle om orgasmen oppnås ved direkte klitoriskontakt eller indirekte ved g-punktstimulering – eller begge deler samtidig. Det blir ikke slutt på denne evinnelige orgasmediskusjonen før kvinner forstår at stimulering av klitoris og vaginal penetrering kan skje samtidig.
 

 
G-punktorgasmen» er resultat av indirekte klitorisstimulering.


«G-punktorgasmen» er altså resultat av indirekte klitorisstimulering formidlet via svamplegemet som ligger rundt urinrøret og som fylles med blod og får «ereksjon» etter å ha blitt stimulert gjennom vagina-veggen.

Også en enda dypere «vaginalorgasme» kommer fra indirekte klitorisstimulering og forårsakes ved at ereksjonsvevet i klitorisbena og -pærene fylles med blod under vaginal påvirkning, enten med penis, dildo eller fingre.

Klitorishodet kan reise seg ganske raskt, men for at klitorisbena og -pærene skal rekke å fylle seg med blod kan det ta inntil 20 til 30 minutter med adekvat stimulering. Kjerneordet her er «adekvat», og varierer fra kvinne til kvinne.

https://www.cupido.no/system/files/imagecache/usergallery_960_scale/galleryimages/Drawing5_clitanatomy.png


Illustrasjonen er laget av Betty Dodson med utgangspunkt i
illustrasjon i «A New View of Woman’s Body:
A Fully Illustrated Guide by the Federation
of Feminist Women’s Health Centers».

 

Det er på dette tidspunktet kvinnen gjerne ber om å bli tatt og virkelig mener det.


Den optimale situasjonen er når klitorisbena og -pærene er totalt erigerte FØR de vaginale støtene setter inn. Det er da vaginaen vår føles fylt og egentlig er mottakelig for en penis. Det er på dette tidspunktet kvinnen gjerne ber om å bli tatt og virkelig mener det.

Og det er like fullt en klitorisorgasme når orgasmen utløses via en penetrering som er så dyp at den når inn til vaginaens aller innerste og støter mot «det dype punktet» som er lokalisert helt nederst i ryggraden. Dette er et punkt som kan formidle de aller sterkeste orgasmeopplevelsene og som er aktualisert av nyere orgasmeforskning. Jeg velger selv å kalle det «Det søte punktet».

Men en slik orgasme blir nærmest som en illusjon ved vaginale samleier siden den forutsetter en kvalitetsdildo av silikon eller en 20 cm lang penis, noe som er mye lenger enn mannens gjennomsnittlige 12,5–15 cm lange erigerte penis.
 

Likevel er det ingen grunn til at menn skal fortvile.


Likevel er det ingen grunn til at menn skal fortvile. I løpet av et langt og aktivt sexliv har jeg hatt to «søt-punkt-orgasmer», i hvert fall som jeg vet om, så jeg sitter ikke med hjertet i halsen og venter på den neste.

Den mest dyptgående elsker jeg har hatt, han som virkelig gjorde sexlivet mitt meningsfullt, hadde en penis med helt normal ereksjonsstørrelse. Hans genialitet lå i å introdusere vaginalt samleie kombinert med klitorisstimulering. Han fikk meg til å føle at jeg var kommet til himmelen – og jeg dediserte mine memoarer til ham. Det ble raskt klart for meg at hvis jeg selv sto for klitorisstimuleringen kunne han mye bedre konsentrere seg om sin egen nytelse. Fra det øyeblikket av har jeg villet ha BEGGE stimuli samtidig, og de er absolutt tilstrekkelige til at jeg kan gi meg selv de orgasmene jeg ønsker meg.
 

I dag, midt i 80-årene, vet jeg at jeg kan takke min
Magic Wand og en «skitten» fantasi for alle de deilige orgasmene mine.


Jeg var 36 år gammel da jeg begynte å bruke elektrisk vibrator mens jeg hadde partnersex. I begynnelsen dukket den kun opp av og til, men da jeg passerte 40 var vibratoren med hver eneste gang jeg hadde sex, om det så var med en mannlig eller kvinnelig partner. I dag, midt i 80-årene, vet jeg at jeg kan takke min Magic Wand og en «skitten» fantasi for alle de deilige orgasmene mine.

Dessverre utnytter bare de færreste kvinner sin fulle orgasmekapasitet.

Vi er alle unike, men min erfaring er at et av de største problemene for kvinner som ikke får orgasme er at de ikke bruker eller får tid nok til å «skru seg på» slik at det erektile vevet blir tilstrekkelig fylt med blod.
 

Husk at penis er et mye mindre komplekst organ
enn en vulva.


Vi sammenligner gjerne vår egen tenning med mannens som kan oppstå mye raskere en vår. Husk at penis er et mye mindre komplekst organ enn en vulva, som til og med er designet for å kunne føde barn.

Men selv for par i tidsklemme kan den positive effekten av den indirekte klitorisstimuleringen som utløses når kropper presses mot hverandre utnyttes bedre, vel å merke hvis kvinnen tar styringen, setter seg på topp og presser klitoris inn mot elskerens kropp. Det kan få eksplosive følger.

Etter all denne kompliserte fysiologiske og fysiske informasjonen må vi ikke glemme den mentale stemningen, hengivenheten og kjærligheten – og heller ikke betydningen av å fore de riktige deler av hjernen med gode fantasier. Dette er vesentlige faktorer som kan forsterke den seksuelle opplevelsen og også orgasmen.
 

Dessverre viser det seg at nettopp romantisk kjærlighet
er den mest populære seksuelle fantasien blant kvinner i alle aldre.


Dessverre viser det seg at nettopp romantisk kjærlighet er den mest populære seksuelle fantasien blant kvinner i alle aldre: «Drømmeprinsen dukker opp og vi kan leve lykkelige alle våre dager.»

Den viser seg dessverre lite egnet til å skape adekvat tenning, og problemet blir at kvinner flest ikke er tent før samleiet innledes, selv om de får noen få minutter med klitorisstimulering, et par slikk eller litt fingerpenetrering. Så fort de første tegnene til fukt dukker opp stuper mange elskere rett inn i vaginaen hennes for å nå frem til målet så fort som mulig. Kanskje ikke rart at det finnes langt flere falske orgasmer enn ekte!
 

Det blir åpenbart for meg at samleie egentlig bare bør være et forspill til masturbering.


Det er ikke det minste merkelig at sexologer snakker varmt om forspillets betydning. Når jeg ser hvor få kvinner som egentlig får orgasme under samleie blir det åpenbart for meg at samleie egentlig bare bør være et forspill til masturbering.

Dessverre varer samleiet sjelden lenge nok til å få i gang den interne delen av klitorisen, og jeg husker med spesiell interesse et «mantra» fra 70-tallets gruppesexkultur: at vi ikke var definitivt seksuelt tilfredsstilt før vi hadde hatt sex med flere menn.

Vi har også lett for å glemme at for hver eneste kvinne med orgasmeproblemer finnes en mann som kommer for fort. Dette er en av de primære grunnene til at menn ikke tar inn over seg hva kvinner egentlig vil ha, fordi det krever av dem at de må lære seg orgasmekontroll, noe som høres altfor slitsomt ut for en mann som synes han har så mye annet å tenke på.

De gode nyhetene er at det å være sammen med en kvinne som kjenner sine orgasmer og nyter bølgene av seksuell ekstase er en vakker forestilling. Enhver sofistikert elsker vil kunne nyte et slikt liveshow og få oppfylt erotiske drømmer.
 

Barndommen er tiden da jenter – og selvfølgelig også gutter – har muligheten til å oppdage sine orgasmemønstre.


Tragedien er at mange kvinner ikke forstår sine seksuelle kropper på grunn av at de ikke masturberte som barn. Barndommen er tiden da jenter – og selvfølgelig også gutter – har muligheten til å oppdage sine orgasmemønstre. Sexinformasjon rettet mot kvinner er selv i dag basert på den mannlige seksualitetsmodellen: En penis som ejakulerer inni en vagina. Dette er også den heterosentrerte forplantningsmodellen som støttes av religioner, myndigheter og til og med Moder Jord, som ønsker å føre slektene videre. Det er som om kvinnens skjebne er å tape denne kampen.

Nå står vi overfor den enorme jobben det er å formidle denne kunnskapen i en verden med voldelige, militante religioner som prøver å oppnå verdensherredømme. Noen av oss våger fortsatt å drømme om at menneskeheten satser på fred. Hvis ikke det skjer må verdens kvinner ta over før vi kan omfavne nytelsen med like rettigheter og orgasmer til alle.

 
Betty Dodson var amerikansk sexrådgiver og bildekunstner. Hun hadde i over 30 år ledet praktiske hjelp-deg-selv-grupper med fokus på vulva/vagina og kvinnens nytelse og orgasme. Hun døde i 2020, 91 år gammel.

Les merdodsonandross.com!


 

Anbefalt lesning fra Cupidos arkiv:
Vær undrende og ydmyk!
- Jeg blir mer og mer overrasket over hvor store variasjoner det er i kvinners seksuelle behov, preferanser og orgasmeopplevelser, sier Betty Dodson.


Tre av ti kvinner
er ikke som kvinner flest

Er det virkelig én seksualitet som bare er mannens og én som bare er kvinnens?


I ungdomstida ble jeg spesielt flink til å skaffe meg orgasmer - i badekaret
De tidlige pressorgasmene hjalp meg til å utvikle selvfølelsen min.
Start orgasmetreningen når du er alene
Om en kvinne later som hun får orgasme, er det først og fremst trist. Det blir som å diskvalifisere seg selv og sin seksualitet.
Og forresten har jeg faket alle mine orgasmer - helt til nå - Ja, hva sier man til partneren sin når man først har viklet seg inn i en slik løgn?

Related Articles