© Evgeny Atamanenko / Shutterstock / NTB scanpix

Tren bekkenbunnen for bedre helse og sterkere orgasmer

Written by: Hanne Grasmo

Published:
Last updated:

Den som kjenner bekkenbunnens krefter kan oppnå sine seksuelle ønskedrømmer og unngå kroniske helseplager. Trening kan gi kvinner sterkere orgasmer og menn kraftigere ejakulasjon!

Midt i kroppen, midt i sexlivet, midt i alle smertene og angsten som er knyttet til underlivet vårt - der er bekkenbunnen! Mellom hofteskålene, halebenet og kjønnsbenet finnes det massevis av muskler på kryss og tvers.

Noen tror at bekkenbunnen er en kroppsdel reservert for kvinner, men det er den ikke! Menn har den også, og de kan lære å bruke den bedre!

En viss muskelstyrke i bekkenbunnen er hundre prosent nødvendig for at kvinner og menn skal få orgasme. Uten hjelp fra bekkenbunnsmuskulaturen ville det være umulig for menn å utføre «jokke»-bevegelser med penis.

Som om det skulle være en hemmelighet
Likevel er bekkenbunnen en sex-hemmelighet som de færreste vet om. Selv for fagfolkene er dette området fremdeles «hvitt land». I boka «Bekkenbunnen på kryss og tvers», skriver en av Norges spesialister på området, Nanna Biørnstad, at det var først på 90-tallet at bekkenbunnen ble trukket fram i medisinsk sammenheng.

Men at bekkenbunnen er et problem for mange kvinner, det har imidlertid jordmødre og fysioterapeuter alltid visst. De aller fleste kvinner møter sin bekkenbunn i forbindelse med fødsel: Som smerter i svangerskapet (bekkenløsning) og med knipe-øvelser etterpå.

Mange kvinner fortsetter å gå med kroniske bekkenbunnsplager resten av livet. Og fordi plagene er vanskelige å diagnostisere, er det mange som rett og slett ikke får behandling.

Lukkemuskel for tre viktige åpninger
Bekkenbunnen er som ordet sier, bunnen i kroppen vår. Den skal holde oss oppe - i dobbel forstand. Alle de indre organer hviler oppå denne bunnen, og i tillegg ligger balanse-senteret der. Musklene i bekkenbunnen skal også sørge for å holde tre åpninger lukket: Anus, urinrørsåpningen og skjeden.

Hvis bekkenbunnen er forknytt, kan problemet forplante seg til andre deler av kroppen, som nakke og skuldre. Stivt og ubevegelig bekken stenger også for blodtilstrømningen til bena.

Det finnes kvinner som får orgasme av å knipe
Og så var det sex-hemmeligheten: Det er bekkenbunnsmusklene som trekker seg automatisk sammen når vi får orgasme (og det gjelder både kvinner og menn). Men hvis de er slappe og ubrukelige, så blir det ikke noe fart på sakene i det hele tatt!

Gode bekkenbunnsmuskler kan altså hjelpe deg til (bedre) orgasme. Ved å bruke disse aktivt, øker lysten både for menn og kvinner. Og en kvinne med god bevissthet kan etter tur knipe musklene rundt rumpehull, skjede, urinrør og klitoris! Det finnes kvinner som kan få orgasme ved bare å sitte og knipe igjen.

Vil du som mann undersøke om du har kraft i bekkenbunnsmusklene skal du prøve å «vinke» med junior. Jo hardere du kniper musklene, jo mer hopper og danser han.
 
Dette er første del av Hanne Grasmos reportasje om bekkenbunnens betydning for sex og helse. Les andre del av reportasjen, Den nordiske bekkenkontrollen, for å sjekke om du bør svinge mer med hoftene når du er ute og går.


 

Les også:
Den nordiske bekkenkontrollen
Se for deg ganglaget til en norsk kvinne eller mann. Tror du at hoftene vugger fra side til side?
.
.
.
Knipeøvelser i guttegymen

Forskning viser at bekkenbunnstrening for menn gir minst like gode resultater som potenspiller.
.
Bekkenbunnen
Et nettverk av muskler, sener og svamplegemer som er spent ut mellom de to bekkenbena. Den viktigste muskelen er PC-muskelen.
.

Fra Cupidos arkiv:
Kvinnens seksualitet

Hva vet kvinnen om andre kvinners seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig mannen om den?
.
.
Fra Cupidos arkiv:
Mannens seksualitet

Hva vet mannen om andre menns seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig kvinnen om den?

Related Articles