Den ekstatiske følelsen man får under sin første forelskelse kan ødelegge fremtidige forhold. | © ZWD / Shutterstock / NTB scanpix

Den store kjærligheten

Published:
Last updated:

Husker du din første kjærlighet? Dersom den var av den altoppslukkende sorten kan det forklare hvorfor du eventuelt har hatt problemer med de neste forholdene dine.

Skal man tro nyere forskning så er det smart å unngå den første, store kjærligheten dersom man ønsker å lykkes med et forhold i voksen alder, skriver engelske The Guardian.

Denne påstanden kommer frem i boka med tittelen «Changing Relationships», som er en samling med nyere forskningsartikler av Storbritannias ledende sosiologer, og redigert av doktor Malcolm Brynin ved universitetet i Essex.
 
Brynin har funnet ut at den ekstatiske følelsen man får under sin første forelskelse kan ødelegge fremtidige forhold.
 
– Hemmeligheten til et langvarig og lykkelig forhold er å hoppe over det første forholdet, sier Brynin.
 
Det første lidenskapelige kjærlighetsforholdet kan sette urealistiske forventninger til neste forhold, og vil alltid være utgangspunkt for sammenligning med andre forhold.

 

Les også:
Forelsket på tre minutter
Selv om vi har mange å velge mellom, men bare har tre minutter til rådighet, har vi få problemer med å bestemme oss for hvem vi ønsker å avtale en date med.

Livet etter forelskelsen
Ulik lyst er et av de vanligste seksuelle problemene for norske par. For noen blir ubalansen så stor at det tar knekken på forholdet.
.
Fra Cupidos arkiv:
Partnervalg, flørt og dating

Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?

Related Articles