Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde | © Shutterstock / NTB
Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde | © Shutterstock /NTB

Erotikk 2023 - Vinnerne er:

Published:
Last updated:

Juryen er nå ferdig med sitt arbeid - og tre flotte noveller er kåret til årets vinnere. Cupido mottok over 80 erotiske tekster og ønsker å takke alle innsendere for god erotisk innsats!

 

De tre vinnerne er:
1. premie - kr 15.000: «(K)Nyt meg» signert «Victoria Roberthsdatter»
2. premie - kr 10.000: «Kannebæreren» signert «Henri Desoleil»
3. premie - kr   6.000: «Gnister på stasjonen» signert «FemmeF@tale»

Vinnertekstene vil bli presentert på cupido.no i desember og januar.

I tillegg til vinnertekstene kjøper Cupido inn flere av de innsendte novellene for publisering i 2024.

 

1. PREMIE

«(K)Nyt meg» av Victoria Roberthsdatter

Forfatteren om novellen:
«Jeg har alltid skrevet både noveller og dikt. Jeg ønsket derfor å skrive denne novellen på en nesten dikt lik måte. Historien er inspirert av min egen nysgjerrighet og trang til å oppdage nye ting og da er litteraturen et fint rom å utforske i. der kan man leke seg meg tanker og fantasier og samtidig leke med ord. Den har blitt til ved at jeg ønsket å skildre det erotiske og sensuelle med tau og de opphissende følelsene som oppstår ved en forskjøvet maktbalanse. Det har vært veldig gøy å sette seg inn i hvordan en underdanig kjenner på det å underkaste seg en dominant.

Jeg har forsøkt å skildre et scenario som føles ekte uten at det er en direkte beskrivelse av noe fra virkeligheten. Det å sette seg inn i «jeg-personen» i fortellingen gir leseren en gyllen mulighet til å sette seg inn i hennes rolle og følelser.
Jeg har også hatt fokus på å skrive historien slik at det kommer frem, at slik lek må være basert på samtykke, respekt for hverandres grenser og ivaretakelse etter lek. Den åpne slutten gir rom for at leseren selv kan dagdrømme videre om det som skjer etterpå.»

2. PREMIE

«Kannebæreren» av Henri Desoleil

Forfatteren om novellen:
«Jeg har lenge hatt idéen, men det har tatt tid å få skrevet den ferdig. Inspirasjonen har jeg hentet fra en ørkentur i Egypt for flere år siden. Opplevelsen ga meg et uforglemmelig inntrykk, og den ga mange erotiske tanker og følelser slik som beskrevet i novellen. Den intime akten er derimot hentet fra egen erfaring i et forhold til en yngre arabisk mann. Denne gangen valgte jeg å la hovedpersonen være en kvinne, og som mann var jeg naturligvis usikker på om jeg ville treffe med beskrivelsene. Ellers henter jeg ofte inspirasjon fra mine reiser til eksotiske steder og, ikke minst, naturen som oser av erotisk liv, stemninger og dufter.»

3. PREMIE

«Gnister på stasjonen» av FemmeF@tale

Forfatteren om novellen:
«I januarkulden kan jeg fremdeles kjenne lukten av Indian summer. En strandveske fra i sommer har lurt seg unna høstens ryddeprosjekt, og med solkremen i hånden kjenner jeg den – lukten av Indian summer. Inspirasjon til denne novellen kommer fra en slik strandveske, for det er slik det fungerer. Tanker drar meg bakover til noe jeg har fornemmet, en lekende lett sommerflørt, synet av vakre mennesker og vakker natur, fornemmelsen av det skjøre, vakre og erotisk pirrende. Som mennesker kan vi la oss begrense, eller vi kan la tanken være fri. Denne novellen er skrevet med tanken fri. Synonym til ordet halvhjertet er avmålt, avvisende, diplomatisk, forsiktig, kjølig, lite energisk, lunken og slapp. Jeg slutter aldri å la meg forbause over halvhjertet erotisk litteratur. Mitt litterære bidrag til Erotikk 2023 er helhjertet. Leserne skal kjenne varmen fra naken sommerhud, følelsen av varmt vann i en jacuzzi en vinterdag. Sist, men ikke minst – lukten av Indian summer.» 

 

Alle som har sendt inn bidrag og som har vunnet, vurderes innkjøp eller ikke antatt har nå fått svar fra juryen.

Her gir vi deg noen tips til hva du skal tenke på når du skal sende inn en erotisk tekst.

Her kan du sende inn bidrag til Erotikk 2024 allerede i dag.

Dersom du har sendt inn bidrag til årets konkurranse og mener at du ikke har fått svar, gi oss beskjed på dette skjemaet.

 

Related Articles