Virkelighet eller fantasi
Virkelighet eller fantasi | Helt siden Cupido kom ut første gang i 1984 har våre lesere bidratt med sine egne erotiske historier, her er noen tips for deg som har lyst å prøve deg som erotisk forfatter.

Tips for deg som har lyst til å skrive en erotisk novelle

Written by: Redaksjonen

Published:
Last updated:

Her er noen praktiske tips til deg som vil skrive erotiske historier til glede for deg selv og andre.

Sett deg ned – lek deg med tastaturet, skriv noen setninger og så skal du se du kommer i gang.

Har du allerede en tekst klar, send den inn til Cupido via denne LINKEN

Dersom du leker med tanken, og trenger litt tips, her er noen kloke ord med på veien:

Runkabilitet
Er det noen som vil få behov for å la en hånd gli innenfor linningen av å lese teksten din? For det er det vi vil! En erotisk novelle skal prøve å gjøre leseren kåt. Så enkelt – og så vanskelig – er det!

Variasjon
Vi vil inkludere alle, men tror ikke at vi klarer å tenne alle med alle tekstene, så det er lov å være spesialisert i tema og innhold.

Dropp selvfølgeligheter og utenomsnakk
Tverr ikke ut historien med betraktninger om været, landskapet og interiøret. Kom til saken!
 
La deg inspirere
Bruk fantasien for alt den er verdt, men ha gjerne leseren i tankene når du skriver. Selv om du skriver en fantasi, tjener novellen mye på å ha en oppbygning det er mulig å følge logisk, og med en viss troverdighet. 
 
Vis respekt
Skriv om hva du vil - fantasi eller virkelighet – så lenge du viser respekt for personvernet og ikke skriver om personer som kan igjenkjennes, og for øvrig holder deg innenfor norsk lov.


LES OG LÆR
Du er en av mange som skriver erotikk, og skriveteknisk er det ingen grunn til å finne opp kruttet på nytt. Vi i Cupido spurte noen av våre mest brukte forfattere om hva som var deres beste skrivetips. Her er noen av svarene deres!

«Ikke stress.»
Du bestemmer ikke når du skal skrive, inspirasjonen kommer til deg når den selv vil.

«Kill your darlings.»
Det som ikke funker kaster du. Slett det, skrot det - gjerne på impuls, selv om du har sittet og skrevet langt. Du VET med deg selv dersom det er dårlig eller ikke.

«Oppsøk inspirasjon og vær kåt.»
Har du insprasjonstørke mens Cupidos konkurransefrist tikker nærmere, oppsøk inspirasjon! Gå på swingersklubb om så bare for å se, inviter en Cupido Club-medlem på kaffedate bare for å vekke sommerfuglene i  magen, fortell åpent på Cupido Clubs Forum hva du jakter på og bli flue på veggen på andre soverom, les andres tekster på nettet for å bli kåt... Fantaser!

«Skriv når inspirasjonen kommer over deg!»
Skriv når inspirasjonen kommer over deg, om det så er midt på natten, på lesesalen eller på flyplassen. Ha alltid med penn og papir, eller laptop, så du har mulighet til å skrive ned stikkord som kommer til deg.

«Disposisjon.»
Lag disposisjon! Jeg jobber litt med karakterene først. Hvem er de? Hvordan ser de ut? Hva tenner de på? Hvordan er kjemien mellom personene i historien? Deretter kommer jeg til plottet.

«Bruk egne erfaringer og fantasier.»
Jeg skriver konsekvent om ting jeg har opplevd, eller drømmer om å oppleve. Da er det lettere å ordlegge seg naturlig og få frem en stemning som virker ekte.

«Vær en klassisk ‘brød-forfatter’.»
Gå tilskrivebordet, skriv, og reis deg ikke igjen før produktet er ferdig.

«Vær beredt»
Ha alltid papir og penn i veska, og på sengekanten i tilfelle det
skulle dukke opp noen ideer.

«La ligge!»
La førsteutkastet til en tekst ligge en stund før du tar den fram igjen. Kanskje så mye som en uke? Først da kan du lese teksten 'utenfra', med litt annet blikk.

«Lev i teksten»
Skriv alt du ikke kan gjøre/få i det virkelige liv! Det er gjerne der energien ligger, og det viser seg i teksten.

«Les»
For å skrive må en lese. Det gir ordforråd og liv i språket.

«Del»
Hvis andre får lese teksten, kan det komme gode tilbakemeldinger.FÅR DU AVSLAG?
Når du sender inn til Cupido får du bare et «ja» eller «nei» fra oss. Vi har dessvere ikke kapasitet til å gi faglige og begrunnede vurderinger til alle som sender inn. Men du kan spørre andre! Teksten kan legges ut på Cupido Clubs Skribentforum. Der får du ærlige tilbakemeldinger du kan lære av.

Send teksten inn via dette skjemaet

Tekster kan sendes inn på norsk, svensk, dansk og engelsk.


Les mer om erotikken i Fra Cupidos arkiv: God erotikk?
Cupidos medarbeidere som fra 1984 har lest tusener av innsendte erotiske historier, har reflektert mye omkring hva som er erotikkens funksjon og hva som er god og dårlig erotikk.

Related Articles