Seksualitet: Dette mener Det liberale folkepartiet

Published:
Last updated:

I år er det stortingsvalg og Cupido har spurt de politiske partiene om deres holdninger til blant annet seksualundervisning, sexkjøpslov og hiv-paragrafen. Dette er svarene fra Det Liberale folkepartiet.

Dette svarte DET LIBERALE FOLKEPARTIET

La oss innledningsvis sitere følgende fra vårt program:
 
“I første omgang bør hver enkelt skole fullt og helt styres av et råd valgt av lærere ved skolen og foreldrene som har sine barn som elever ved skolen. Dette rådet kan da selv bestemme skolens pensum, undervisningsopplegg, regler for opptak, faglige og pedagogiske krav til lærere, osv.

Vi har full tillit til at lærere og foreldre kan styre skolen svært godt, og vi mener at skolen vil bli langt bedre dersom de som er direkte involvert i skolen - lærerne og foreldrene - ikke blir underlagt de politiske myndigheter og byråkratene i Kunnskapsdepartementet”
 
1) OM SEKSUALUNDERVISNING I SKOLEN:
Vi har liten kjennskap til dette, men vil ikke bli overrasket dersom det skulle vise seg at den er svært dårlig. Men det bør være opp til den enkelte skole og foreldrene å forbedre dette på hver enkelt skole.

2) OM DEN HETERONORMATIVE TANKEGANGEN:
Det bør være opp til den enkelte skole og foreldrene.   
 
3) OM ALDERSTILPASSET SEKSUALUNDERVISNING:
Det bør være opp til den enkelte skole og foreldrene.   
 
4) OM UNDERVISNING OG ANDRE SEKSUELLE PREFERANSER:
Det bør være opp til den enkelte skole og foreldrene.   
 
5) OM SEXKJØPSLOVEN:
DLF er sterkt imot denne loven. Vi mener at kvinner (og også menn, selvsagt) skal ha full rett til å bestemme over egen kropp. Dette prinsippet skal gjelde både med hensyn til abort og med hensyn til seksuelle aktiviteter (og med hensyn til andre ting som bruk av medisiner og rusmidler). Om noen vil selge/betale for sex så bør dette derfor ikke være forbudt.  
 
6) OM HIV-PARAGRAFEN:
Vi mener at det bør være straffbart for en som er hiv-positiv å holde skjult overfor potensielle partnere at han har hiv. Dersom noen vil ha sex med en som er hiv-positiv så bør dette være lov.      
 
7) OM SEKSUEL LAVALDER:
Vi ser ikke noe stort problem i å følge våre naboland. 

8) OM HVA SIER PARTIPROGRAMMET:
Partiet har ikke noen uttalelser eller programfestede synspunkter på området sex, seksualitet og seksuell helse i inneværende stortingsperiode.
 
9) OM SEKSUALPOLITISK TALSPERSON:
Leder Vegard Martinsen

TILBAKE TIL HOVEDARTIKKEL

HER ER SVARENE FRA DE FORSKJELLIGE PARTIENE:

Related Articles