Er du engstelig for hvordan du lukter, bør du forsøke å unngå å vaske deg for intenst med sterk såpe der nede. | © Sergii Votit / Shutterstock / NTB scanpix

Nyt oralsex uten sjenanse!

Written by: Elin Johansen

Published:
Last updated:

Ingen kvinner lukter og smaker likt. For den som slikker henne, kan både lukten og smaken være et stort afrodisiakum.

Noen kvinner kvier seg for å motta oralsex fordi de tror de smaker og lukter vondt. Som regel synes den som slikker at smaken og lukten er nydelig.

Kvinner bør stole mer på at de fleste menn elsker å slikke og at de tenner på smaken av saftene til sin kvinne. Lukten og smaken kan være et stort afrodisiakum for dem.

Det finnes ingen fasit når det gjelder en kvinnes lukt eller smak. Ingen kvinner smaker og lukter likt, og dette har sammenheng med kosthold, svette, bakterieflora i skjeden, hormoner, helsetilstand og hvor i sin månedlige syklus hun befinner seg. Inntak av p-piller kan også ha betydning.

En sunn vagina har en ph-verdi på mellom 3,8 og 4,5. Det er den samme ph-verdien som vi blant annet finner i flere typer vin.

Forurenserne er såpe ogsæd
Når ph’en i en kvinnes skjede endres, kan det føre til at hun lukter sterkere. Det skal ikke mye til for å skape kluss i det kroppslige økosystemet og de tre største forurensingskildene er såpe og sæd.

Er du engstelig for hvordan du lukter, bør du forsøke å unngå å vaske deg for intenst med sterk såpe der nede. En løsning kan være å kjøpe en såpe med lav ph-verdi, eller bare rengjøre med olje som du normalt finner i ulike helsekostbutikker.

Kostholdet er en annen ting du kan kontrollere. Og smaksresultatene blir like, om du er mann eller kvinne:
 

Sterk og mindre behagelig kjønnssmak kan du få av:
  • Rå hvitløk
  • Asparges
  • Multivitaminer
Ekstra god og søt smak kan du få av: 
  • Ananas
  • Persille
  • Hvete

For øvrig tar du vare på godsmaken ved å drikke mye vann hver dag og gå med klær som gir underlivet mulighet til å puste.

Lukt og smak på deg selv!
Kvinner kan selv få en formening om hvordan de smaker og lukter ved å selv putte to fingre inn i skjeden og så lukte og smake på dem etterpå. Egentlig er dette noe man bør gjøre ofte, enten på egen hånd eller med en partner dersom det føles komfortabelt.

En kvinnes duft forteller, som sagt, mye om hennes helsetilstand og dersom man skulle oppleve at man plutselig begynner å lukte eller smake annerledes enn før kan det være lurt å oppsøke en gynekolog da dette ofte er et tegn på at alt ikke er som det skal der nede. Det kan for eksempel hende man har pådratt seg en soppinfeksjon. En ganske vanlig infeksjon som bakteriell vaginose lukter råtten fisk!

Skyll munnen og glem tannpussen
En faktor mange kvinner kanskje ikke tenker over er at det er mye mer uhygienisk å kysse en person fremfor å la vedkommende utføre oralsex. Den som slikker kan derfor skylle munnen med munnvann for å eliminerer bakterier før vedkommende legger seg mellom lårene på sin kvinne.

Han bør imidlertid vente med tannpussen, for pussing av tennene kan forårsake små rifter i tannkjøttet og det øker risikoen for smitte av kjønnssykdommer. For å få kvinnen til å slappe av i forhold til renslighet, kan dere også ta forspillet i dusjen eller badekaret.

 

Les også:
Cunnilingus - mykere, varmere, våtere...
Mange kvinner føler at det er mer behagelig når partneren stimulerer kjønnsorganene deres med tunge eller lepper – fordi munnen er mykere, varmere, våtere...

Tips fra mann til menn
om kunsten å bruke tunga

Når en kvinne finner en mann som virkelig kan bruke tunga, gir hun ikke så lett slipp på ham.


Duftende lidenskap
Seksualiteten sitter i nesen, og ikke bare i kattens. Umerkelige dufter er nemlig viktigere for sexlivet ditt enn du tror.


Cupidos grunnkurs i partnervalg -
Dag 2: Biokjemi

Lukt og smak gir viktig info som ikke bør ignoreres


Kunsten å kose med klitten
Klitoris er kilden til kvinnelig krem-sex.  Den kan stimuleres på utallige frekke og ømme måter.


God i senga?
Ja, det er viktig for oss å oppnå seksuell nytelse, men det er fortsatt mannen som oftest opplever at det er han som må ta føringen.


Fra Cupidos arkiv:
Partnervalg, flørt og dating

Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?

Fra Cupidos arkiv:
Kvinnens seksualitet

Hva vet kvinnen om andre kvinners seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig mannen om den?

Related Articles