Ren nytelse
Ren nytelse | Mat skal ikke bare spises for å gi kroppen energi, den skal nytes og gjerne fremkalle lyst. | © Vibeke Lindstad Degn-Petersen

​Veien til sengen går via kjøkkenet

Published:
Last updated:

Livet er til for å nytes. Sex er ikke bare til for forplantning, mat er ikke bare til for å tilføre kroppen næring.

Saftig fiken, fet ost og selvfølgelig sjokolade; her er en enkel treretters som kan gi pirrende muligheter.

Finn frem sjokoladen og pasjonsfruktene, inviter din kjære inn på kjøkkenet og kok sammen et måltid som får frem de rette følelsene.
 
Enten det er en første date hjemme, en spesiell merkedag for dere to eller en helt vanlig hverdag med litt ekstra tid alene, kan den rette middagen øke temperaturen et par hakk i heimen. 

Og det er ingen grunn til å gå helt av skaftet med trøfler og champis. Vanlig mat kan med litt nennsom behandling gi de mest pirrende mulighetene.

Alt er lov i jakten på den gode stemningen, men pass på et par ting: Ikke lag noe som tar altfor langt tid. Overflødig kjøkkenarbeid stjeler tid fra de erotiske strabasene senere. 

Lag heller ikke mat som gjør dere stappmette, dovne og dorske. Det blir kontraproduktivt. Nei, skap i stedet overskudd og fristelse for resten av kveldens aktiviteter med søt, klissete honning, varm ost på fiken og ikke minst sjokoladekrem – stappfull av det samme stoffet hjernen produserer når du er forelsket: fenyl-etylamin. 

Servert sammen med pasjonsfrukt burde hensikten bli tydelig for alle.

Så er det bare å hive innpå. Dropp kniv og gaffel, bruk fingrene og mat hverandre. For husk: Det er lov å søle og grise littegrann…

PÆRE- OG BRIESALAT
(2 porsjoner)
1 stor håndfull ruccola
1 pære
4 tykke skiver brie
20 pistasjnøtter
Skjær pæren i båter og anrett over ruccola med brieskivene på toppen. Dryss over grovhakkede pistasjnøtter og ringle gjerne litt honning over. Osten er best romtemperert, så lag i stand litt i forkant av servering.

FIKENPIZZA
(2 porsjoner)
1 ferdig pizzabunn, italiensk tynn type
4 ss creme fraiche (38 %)
4 modne fiken
Nykvernet pepper
2 mozzarellaballer
2 håndfuller ruccola eller basilikumblader
100 g spekeskinke i tynne skiver

Rull ut pizzabunnen på et stekebrett (eller lag din egen – det blir faktisk bedre!), smør creme fraiche utover bunnen og kvern over rikelig med svart pepper. Skjær fiken i tynne skiver og fordel utover sammen med små biter av mozzarella som du klyper av med fingrene og drysser over. Stek ved 225 grader til bunnen er gjennomstekt og både ost og creme fraiche begynner å få litt farge. Dryss ruccola eller basilikum over hele den varme pizzaen, fordel skinkeskivene på toppen og server med det samme.

SJOKOLADEGANACHE MED PASJONSFRUKT
(2 porsjoner)
200 g lys eller mørk kokesjokolade
2 dl kremfløte
en klype grovt salt
4 pasjonsfrukt
1 boks ferske bringebær

Finhakk sjokoladen og ha i en bolle. Kok opp fløten og hell den glovarm over sjokoladen. Rør rundt til en jevn og fin sjokoladekrem som helles i porsjonsformer, får et lite dryss med grovt salt og settes i kjøleskapet til den er stiv, gjerne natten over.

Ganache med melkesjokolade blir ikke helt stiv, men gir en mildere krem som renner litt utover. Server med pasjonsfrukter delt i to og friske bringebær. 

Velbekomme!

Related Articles