«Windham» - Sovende mann portrettert av den amerikanske fotografen Hugh Shurley. | © Hugh Shurley/ Corbis/NTB scanpix

Boksershorts om dagen og naken om natten

Published:
Last updated:

Det er gode grunner til at menn bør sove nakne, konkluderer «National Institute of Child Health and Human Development».

Instituttet som ligger i Maryland i USA har fulgt 500 menn gjennom 12 måneder og målt sædkvaliteten deres. Undersøkelsen viste at de mennene som sov nakne hadde 25 prosent mindre DNA-fragmentering i sæden.

DNA-fragmentering fører til nedsatt fertilitet, enten fordi sæden er så skadet at den ikke klarer å befrukte et egg eller at fosterutviklingen går i stå. Undersøkelsen viste også at menn som gikk med løse boksershorts på dagtid hadde bedre sædkvalitet enn dem som brukte stramme underbukser.
 

Som ekstrabonus – i tillegg til den forbedrede sædkvaliteten – har nakensovende menn også mindre risiko for å utvikle soppinfeksjon i underlivet.


«Hvis du vil gjøre en kvinne gravid betyr det noe at du skal bruke løse boksershorts på dagtid, samt sove naken,» sier en forsker fra undersøkelsen til engelske The Telegraph, referert i danske Ekstrabladet. Som ekstrabonus – i tillegg til den forbedrede sædkvaliteten – har nakensovende menn også mindre risiko for å utvikle soppinfeksjon i underlivet. Den britiske legen Sarah Brewer sier til MailOnline at nakensøvn gjør det lettere for kroppen å regulere temperaturen, og det blir nattesøvnen bedre av.

«Når området holder kjølig, tørt, rent og luftig unngår man infeksjoner,» sier hun, før hun fortsetter med det positive ved at par sover nakne om natten. «Å sove nakne gir oss en følelse av frihet, og det kan få oss til å føle oss mer sexy,» sier hun.
 

© Hugh Shurley/ Corbis/NTB scanpix

 
Les også:
Røyk og alkohol
skader ikke sædkvaliteten

Menn får ofte råd om å kutte ut alkohol og sigaretter for å bedre sædkvaliteten. Men rådet ikke har noe for seg.

 
Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Fertilitet
Det finnes ingen universalnøkkel til svangerskapet. Barnløshet kan ha mange årsaker. Nøl ikke med en helsesjekk!

Mannens seksualitet
Hva vet mannen om andre menns seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig kvinnen om den?

Related Articles