Ulike ryggradskurver fra Hackney Carnival i London i 2014. | © Kristian Buus/In Pictures/Corbis

Sjekk ryggradskurven, gutter!

Published:
Last updated:

Rumper skal ha utkonkurrert pupper som medienes favorittkroppsdel, men faktisk er det ikke størrelsen det kommer an på, men formen.

Det er allerede 22 år siden Sir Mix-A-Lot slapp rumpehyllesten «Baby Got Back» som en kjærlighetserklæring til verdens kvinner med litt ekstra rundt hoftene. Og med Kim Kardashians herjinger på Instagram kan vi trygt slå fast at rumper har utkonkurrert pupper som medienes favorittkroppsdel.

Men forskere ved universitetet i Austin i Texas har ifølge health.com funnet ut at det faktisk ikke er størrelsen det kommer an på, men formen. Kurven, eller for å være enda mer spesifikk, ryggradskurven som bidrar til illusjonen om en velformet rumpe.

Og hvordan finner man så ut det? Jo, man lar 100 menn i aldersgruppen 17-34 få se bilder av en kvinne fotografert fra siden. På bildene var ryggradens kurve manipulert i forskjellige vinkler så kvinnerumpa så annerledes ut på hvert bilde. Resultatet var at et overveldende flertall foretrakk de ekstreme variasjonene, der forholdet mellom rumpe og ryggrad bøyde seg hele 45 grader.

Hva så med størrelsen? Denne gangen fikk 200 menn se på bilder av kvinner med varierende rumpestørrelse og ryggradsvinkel, men også denne gangen var størrelse uten betydning. Og interessant nok valgte mennene samme vinkel – nesten 45 grader – uavhengig av størrelse.

Related Articles