Seksualitet: Dette mener Høyre

Written by: Tore Aasheim

Published:
Last updated:

I år er det stortingsvalg og Cupido har spurt de politiske partiene om deres holdninger til blant annet seksualundervisning, sexkjøpslov og hiv-paragrafen. Dette er svarene fra Høyre.

Dette svarte HØYRE:
 
1) OM SEKSUALUNDERVISNING I SKOLEN:
Når det gjelder seksualundervisning i skolen er dette beskrevet i kompetansemålene i læreplanen for naturfag. 
 
Høyre har ikke sett behov for å gjøre endringer i det og har en oppfatning av dette er både alderstilpasset og tar opp alle relevante spørsmål.
 
Gjennomføringen av seksualundervisningen vil til enhver tid være avhengig av den enkelte lærer og vedkommendes kompetanse.
 
Kommunen som skoleeier har et ansvar for at lærerne får nødvendig oppdatering og kompetanseheving og for å trekke inn relevante eksterne ressurspersoner i undervisningen.
 
2) OM DEN HETERONORMATIVE TANKEGANGEN:
Ikke besvart.

3) OM ALDERSTILPASSET SEKSUALUNDERVISNING:
Ikke besvart.
 
4) OM UNDERVISNING OG ANDRE SEKSUELLE PREFERANSER:
Ikke besvart.
 
5) OM SEXKJØPSLOVEN:
Høyre vil sikre at regelverket som regulerer prostitusjon ikke virker til skade for den enkelte prostituerte og derfor oppheve forbudet mot kjøp av sex av mennesker over 18 år.
 
6) OM HIV-PARAGRAFEN:
Høyre støtter utredningen om paragrafen og ønsker en harmonisering med de internasjonale rådene som gis på området gjennom FN.
 
7) OM SEKSUEL LAVALDER:
Ikke besvart.
 
8) OM HVA SIER PARTIPROGRAMMET:
Høyre har støttet Harry Benjamin Ressurssenter som hjelper transseksuelle, og vi har gitt mer penger til senter for seksualopplysning, Sex og Samfunn, i våre alternative budsjetter.

Vi bevilget også mer penger til HIV-forebyggende arbeid, et emne som også Bent Høie har tatt opp i Stortinget. André Dahl har dessuten engasjert seg for homofile minoriteter. 
 
9) OM SEKSUALPOLITISK TALSPERSON:
Ikke besvart.

TILBAKE TIL HOVEDARTIKKEL

HER ER SVARENE FRA DE FORSKJELLIGE PARTIENE:


Related Articles