DST 4686-web
DST 4686-web | © David Steinberg

Tid for sexglade 68-ere

Written by: Hanne Grasmo

Published:
Last updated:

Mens dagens yrkesaktive, foreldre og studenter er i tidsklemma, er det spreke pensjonister som har mest tid til sex.

Kan du forestille deg hvordan besteforeldresex foregår? Selvsagt gjør de det på mange måter, det kan for eksempel foregå slik:
 
«Han graver fingrene inn i den løse huden på magen hennes, griper de rynkete brystene som faller så mykt ut på siden, strekker huden så hun gisper. Gisper av nytelse. For hun er våt nå, det merker han når han med letthet stikker hånda inn i hennes nesten hårløse kjønn.»
Og heldigvis gjør over halvparten av alle gamle nettopp det. De nyter. Seg selv og hverandre.
Eller hadde hun bare tatt på nok glidemiddel? For det må ofte til når to godt opp i åra skal nyte hverandre og orgasmene sine. Og heldigvis gjør over halvparten av alle gamle nettopp det. De nyter. Seg selv og hverandre.
 
At pensjonister har seg som aldri før, er nylig bekreftet i rapport fra en undersøkelse som bygger på intervjuer med over 3000 kvinner og menn i USA. 
 
Undersøkelsen gir særdeles gode nyheter:  Eldre har sex like hyppig, helt fram til de er 74 år, selv om de har brysomme seksuelle problemer.
 
Etter hvert som de selv har blitt eldre, har både forskere og legestand brydd seg mer og mer om de eldres sexliv.

Det er ikke bare fordi nåtidens gamle er blitt sprekere og friskere at de har seg oftere. De som er i 70-årene i dag, var unge voksen på 70-tallet og opplevde «den seksuelle revolusjonen», slikt setter selvsagt spor. Og etter hvert som de har blitt eldre, har både forskere og legestand brydd seg mer og mer om sexlivet deres.
 
Mens dagens yrkesaktive, foreldre og studenter er i tidsklemma, er det spreke pensjonister som har mest tid til sex. Og de eldre vet å dra nytte av produktutviklingen innen
  • Potenspiller
  • Hormonbehandling
  • Sexleketøy
  • Glidemidler
som gjør det lettere, også for dem, å nyte som aldri før. Men det er ikke alle eldre som er en del av sexbølgen.
 
I følge rapporten virker det som om seniorene deler seg i to grupper: De som slutter med sex, og de som har det minst like hyppig som før.
 
«Jeg er takknemlig for min venninne som ga meg tipset om det lille hjelpemidlet jeg nå har i nattbordsskuffen.»

Men det er aldri for sent å starte: En liten prosent av kvinnene starter først å masturbere når de er over 80 år! Det er enker som vil stille savnet etter sex når husbonden er gått bort. En kvinne på 85 år fortalte følgende til forskerne bak undersøkelsen:
 
«De tre siste årene av mitt liv har jeg hatt mer og bedre orgasmer enn noen gang før. Jeg er takknemlig for min venninne som ga meg tipset om det lille hjelpemidlet jeg nå har i nattbordsskuffen.»

Selv om det å masturbere var skamfullt da de var barn, oppgir godt over halvparten av mennene og en fjerdedel av kvinnene at de fremdeles har solosex. Andelen selvnytere er omtrent lik, om de er i forhold eller ikke. Munnsex er eldre heller ikke fremmed for, 58 prosent av de yngste seniorene bruker gjerne munnen, og 31 prosent av de eldste.
 
 
TALL FRA FORSKNINGSRAPPORTEN
  • Ny-pensjonister har oftere sex (1-2 ganger i uka) enn de fleste småbarnsforeldre og middelaldrende.
  • Flertallet av dem som er seksuelt aktive mellom 75 og 80 år har sex to – tre ganger i måneden.
  • Hele 78 prosent av mennene mellom 75 og 85 år har et intimt forhold.
  • At bare 40 prosent av kvinnene har det samme, beror på at det er bare én mann pr. sju kvinner over 80 år. En annen forklaring er at menn i denne alderen ofte er gift med yngre kvinner.
  • Kvinner som har yngre partnere er mye mer seksuelt aktive enn gjennomsnittet.
 
Undersøkelsen, A study of Sexuality and health among older adults in the United States, er presentert i New England Journal of Sexual Medicine.

 
Artikkelen er en del av temaet «Sex til du er 40? 60? 80?» i bladet Cupido. Her er de øvrige artiklene fra temaet:

Skyld ikke på alderen
- Det er ikke den som svekker lysten

Yngre og eldre som har lite sex opplever også mindre fysisk nærhet. Sjeldnere sex blir ikke kompensert med andre former for intimitet.

Sunt liv med flere partnere,
porno og litt alkohol

Et aktivt sexliv er god terapi for eldre kvinner og menn. Og det kan hjelpe med litt stimuli, hevder finske eksperter.

Slik tennes moden kvinne
Har hun latt den seksuelle ilden dø ut, kan det være vanskelig å få den til å flamme opp igjen. Men evnen til opphisselse og klimaks er intakt.

Ikke vakker nok til å ha lyst?
Når en godt voksen kvinne takker nei til sex, er det nødvendigvis ikke fordi hun ikke har lyst.Smøretips for voksne kvinner
Kvinner synes det er pinlig å snakke om vaginal tørrhet med legen sin. Mange vet faktisk ikke at det er hjelp å få.Les også:
De «gamle» er alltid yngst
Jeg har ingen problemer med å forstå logikken bak å lyve på alderen. Jeg skjønner bare ikke hvorfor folk lyver seg yngre enn det de er? Trikset er jo å lyve seg eldre!

Kvinnens overgangsalder
Slutten på fruktbarheten med de fysiske forandringene som skjer i kroppen, er noen til glede og andre til sorg.

Er det bare å akseptere at toget er gått?
Åtte alternativer kvinnen bør vurdere hvis plagene i overgangsalderen blir sjenerende.


Fra Cupidos arkiv: Seniorsex
Et aktivt sexliv i yngre år er god investering for sikring av intimitet og nytelsesfullt liv som pensjonist.

Related Articles