Det kan virke som om roboter for seksuelle relasjoner er like rundt hjørnet, men konseptet er nok for komplisert for det virkelige liv, skriver BBC. Bildet viser en scene fra filmen Ex Machina. | © Ex Machina/A24

Forelsket i en robot?

Published:
Last updated:

I to filmer, Her og Ex Machina, utforsker filmskaperne et intrigant konsept: Kan mennesker forelske seg i og få lyst til å ha sex med en robot med kunstig intelligens?

Noen ganger høres det ut som om roboter programmert for seksuell nytelse venter oss rett rundt hjørnet, men det er litt mer komplisert enn som så, melder BBC Future i en kommentar til filmene. Det å designe og bygge sexroboter er vanskelig, og det å gjøre dem til troverdige sexpartnere i stedet for ekle og skumle blir et enormt hinder på veien.

Nå faller strengt tatt mange sexleketøy allerede inn i kategorien sexrobot, siden de stimulerer seksuelt og er programmerbare, men den store diskusjonen om sexroboter handler om menneskelignende maskiner som helst skal «tenke», og ikke bare reagere på sensorer og programmering. Andre problemer er å få robotene til å bevege seg naturlig, utvikle «naturlig» hud, språk og ikke minst batterikapasitet.

Forskere rapporterer også at det er vanskelig å få utviklingsmidler til å arbeide videre med sexroboter, så det er nok greit å smøre seg med tålmodighet litt til.

 
Les også:
Til sengs med Potter
Blir du tent av tanken på lærer Slur i het omfavnelse med Harry Potter? I fanfiction–universet kan drømmene dine få utløsning.
 

Fra Cupidos arkiv: Kunst og kultur
Seksualitet, erotikk, romantikk, kjærlighet og sjalusi har til alle tider vært viktige ingredienser i kunst og kultur.

Related Articles