Neste gang du rødmer og kjenner at det er plagsomt, så skal du tenke på at du fremstår som mer troverdig, sosialt tilpasset og mer attraktiv. | © Bulls

Rødming ikke så ille likevel?

Published:
Last updated:

Ingen liker å rødme. Hovedårsaken er at rødming ikke lar seg kontrollere, like lite som når legen slår oss på kneet med en liten hammer og foten spretter opp i ren refleks.

Noen mennesker rødmer til og med bare ved at noen forteller dem at de gjør det, selv om de verken gjør det eller har noen spesiell grunn for å gjøre det.

BBC melder om undersøkelser som viser at vi har en tilbøyelighet til å stole mer på folk som rødmer enn på folk som ikke gjør det.

Selv om de ikke liker å rødme, tilfører kvinner ofte kunstig rødme i ansiktet, som regel på kinnbeina. Og de gjør det for å virke mer attraktive. En studie viste at når folk skulle velge mellom flere bilder for å avgjøre når en person var mest attraktiv så valgte de fleste bildene med litt mer rødtone i.

I et forsøk ble mennesker bedt om å stå og synge høyt, mens andre så på dem. Dersom vedkommende som så på sto på siden av den som sang, så rødmet den flaue sangeren bare på den ene siden av ansiktet.

Rødming skjer som regel når man føler at man er i fokus for andres oppmerksomhet og at man vet eller mener man selv har gjort noe upassende i forhold til de rundt seg.

Så neste gang du rødmer og kjenner at det er plagsomt så skal du tenke på at du både fremstår som mer troverdig, sosialt tilpasset og mer attraktiv.
 

Related Articles