© Bulls

Investering i intimitet gir godt utbytte i alderdommen

Published:
Last updated:

Kvinner blir mer fornøyde med sexlivet sitt jo eldre de blir. Som sex regnes også kjærtegn og intimitet.

Forskerne har fulgt 806 kvinner gjennom 40 år, og 61 prosent av alle kvinnene rapporterte at de var fornøyd med sexlivet sitt - også de som opplevde liten sexlyst.
 

De rapporterte sjelden at de faktisk hadde lyst på sex.


– Omkring halvparten av kvinnene i alderen 80 år eller over rapporterte at de under sex ble opphisset, våte – og for det meste oppnådde orgasme. Men de rapporterte sjelden at de faktisk hadde lyst på sex, forteller Elizabeth Barrett-Connor fra University of California.

Vanligvis kan man lett tenke seg at et ønske om sex går forut for akten, men forskerne bak studien mener at disse resultatene tyder på at kvinner tar del i den seksuelle aktiviteten av flere andre grunner.

– Ifølge undersøkelsen blir seksuell aktivitet ikke alltid sett som nødvendig for seksuell tilfredsstillelse. De som ikke var seksuelt aktive oppnådde i stedet seksuell tilfredsstillelse gjennom berøringer, kjærtegn eller annen intimitet utviklet i løpet av et langt forhold, sier undersøkelsens hovedforfatter, Susan Trompeter, klinisk professor ved University of California.

 

Les også:
Berøringer trenger vi, ikke bare fordi det er deilig og gir mer kåthet, men fordi kroppskontakt er helt nødvendig for helsa vår.

Gode nyheter om overgangsalderen
Klimakteriet er for mange kvinner som starten på et nytt liv. Men inntil halvparten av alle kvinner sliter med tørrere og mer sårbare slimhinner.


Fra Cupidos arkiv: Seniorsex
Et aktivt sexliv i yngre år er god investering for sikring av intimitet og nytelsesfullt liv som pensjonist.

Related Articles