Nytt nummer ute nå!
000569q5 | © Bulls

Mobilen viktigere enn sex?

Publisert: 06.11.2018 kl. 15:45 | Oppdatert: 06.11.2018 kl. 15:45

Mobilen er med døgnet rundt og tar fokuset vekk fra sex når det er sengetid.
Hele 80 prosent av norske kvinner mener mobilen er viktigere enn et godt sexliv. Det kommer frem i RFSUs nordiske undersøkelse «Sex og kondom og sånn 2013», som ble presentert i slutten av mai.

Litt færre menn mener mobilen danker ut lysten på sex der 65 prosent karakteriserer mobilen som viktig, mens 86 prosent svarer at det viktigste er et godt sexliv.

Kvinner mener at å ha et godt sosialt liv, god økonomi og et trivelig hjem er viktigere enn et godt sexliv. Å ha god helse, være veltrent og sterk viser også seg å være mindre viktig for nordmenn enn våre nordiske naboer.

– For kvinner er mobilen blitt viktigere enn et godt sexliv. Den er med døgnet rundt og tar fokuset vekk fra sex når det er sengetid. For mange er nok Facebook, Instagram, lek og surfing mer fristende på sengekanten enn heftig sex med en partner, sier Sidsel Kløw, markedsansvarlig i RFSU.

Forskjellene er store fra landsdel til landsdel. Folk i Oslo og Akershus er mer opptatt av mobilen (75 %), og mener at god økonomi (93 %) og meningsfullt arbeid (92 %) er viktigere enn et bra sexliv (73 %). De har også mindre sex enn resten av landet.

På Vestlandet er derimot hverken mobilen (69 %) eller sexlivet (84 %) viktigst; der er de mest opptatt av god økonomi (96 %) og et godt sosialt liv (94 %).

Undersøkelsen viser også at relativt mange tar initiativ til å søke nye relasjoner via internett. Om lag hver fjerde person i Norge har kontaktet en person på internett for å treffe en potensiell partner.

Selv om nordboerne er positivt innstilte til internett som kanal for fysiske møter, bruker mange nettet først og fremst for å se på erotiske eller pornografiske bilder og filmer. Når det gjelder å virkeliggjøre sine seksuelle ønsker, gir nettet muligheter som ikke fantes tidligere.

– En del seksuelle fantasier kan være av en type som man ønsker å virkeliggjøre, mens andre kan være slike som man ikke har lyst til å prøve ut i virkeligheten. Enkelte fantasier vil man kanskje holde for seg selv og la forbli nettopp fantasier, sier Kløw.