© Body Stock / Shutterstock / NTB scanpix

Orgasme-gapet

Written by: Hanne Grasmo

Published:
Last updated:

Det at 97% av menn stort sett alltid får orgasme ved elskov, mens kun 62 % av kvinner oppgir det samme.

Det står ganske bra til med den seksuelle likestillingen i våre nordiske land, men ett problem har vi ikke klart å løse: Orgasmegapet. Det at 97% av menn stort sett alltid får orgasme ved elskov, mens kun 62 % av kvinner oppgir det samme. Faktisk hele 16% av kvinner får aldri orgasme, heller ikke på egenhånd. Årets Verdenskonferanse i sexologi hadde «nytelse» som et viktig tema og flere talere diskuterte bakgrunnen til kvinners manglende orgasme.

Forskerne er ikke enige om grunnene til orgasmegapet. Catherine Dominguez-Bali mener det kan være mannens skyld: Han vet for lite om klitoris-stimulering, viser for lite empati i elskoven og varmer ikke opp kvinnen før samleie. I en studie av en multi-etnisk befolkning i Florida fant forskerne ut at det sannsynligvis er mannens for tidlige ejakulasjon som er årsaken.

 

«Fingre er bedre enn peniser»

Den nederlandske sexologen, Ellen Laan, har bevist at lesbiske har mer orgasmer enn heterofile og bifile kvinner. Hennes argumentasjon, som fikk stor oppslutning blant kvinnene på konferansen, kan oppsummeres med hennes ord: «Fingre er bedre enn peniser».

Mange sexologer har sagt det i de siste 30-40 årene: Kvinner flest får ikke orgasme under samleie og trenger stimulering av klitoris. Likevel virker det som om selv ikke alle sexologer har fått med seg dette og fortsetter å forske på orgasmegapet mellom kvinner og menn.

 

 

Related Articles