392756482
392756482 | © Niran Phonruang / Shutterstock / NTB scanpix

Smarttelefonen gjør deg mindre kåt.

Written by: Hanne Grasmo

Published:
Last updated:

En av de største truslene mot et vellykket sexliv er at tankene vandrer bort fra det deilige som skjer.

En av de største truslene mot et vellykket sexliv er at tankene vandrer bort fra det deilige som skjer.  Smart-telefonen og sosiale media gjør at hjernen vår ikke klarer å konsentrere seg om en ting lenge av gangen, sier professor Lori A. Brotto.

Mange undersøkelser viser det samme: Den viktigste grunnen til at særlig kvinner mangler lyst, er mangel på konsentrasjon.  I en helt fersk undersøkelse av 7000 finske kvinner viste Osmo Kontula at det tenke på andre ting enn sex ødelegger for mulighetene til å oppnå orgasme.

 

Bytt ut kåte-piller med mindfullness

Medisinske forskere har forsøkt flere ulike varianter av kåtepiller, men de har gitt liten effekt på kvinners lyst. Derfor ville Lori A. Brotto ved UBC Sexual Laboratory i Canada forsøke noe nytt: Mindfullness, meditativ trening i å være tilstede i øyeblikket og i kroppen sin.

Kvinner som oppsøkte instituttet for å få hjelp med manglende lyst og orgasmer fikk 15 treninger med 50 minutter mindfullness, og dette virket enda bedre enn forskerne hadde trodd!

De fleste kvinner opplevde mer lyst og kåthet, ble våtere og fikk lettere orgasmer. Alle rapporterte at de var mer fornøyd med sexlivet og stresset mindre med seksuelle problemer.

 

 

Related Articles