Skylder på app'er
Skylder på app'er | Verdens helseorganisasjon vifter med pekefingeren og advarer mot spredning av kjønnssykdommer som følge av bruken av sjekke-app'er på smarttelefoner. Datingapper som Tinder har gjort seksuelle treff enklere og mer tilgjengelig. WHO advarer mot faren for kjønnssykdommer.  | © Gorm Kallestad, NTB scanpix

​WHO: Datingapper bidrar til å bremse kampen mot kjønnssykdommer

Written by: NTB-AFP

Published:
Last updated:

Verdens helseorganisasjon (WHO) slår alarm om manglende framgang i kampen mot kjønnssykdommer. Organisasjonen peker på datingapper og økt seksuell aktivitet.

– Folk blir mer avslappet når det kommer til beskyttelse, og det er farlig i en tid der sex har blitt mer tilgjengelig på grunn av ting som datingapper, sier Teodora Wi, ekspert på seksuelt overførbare sykdommer i WHO.

Daglig registreres det en million nye tilfeller av kjønnssykdommer eller infeksjoner som kan behandles, ifølge WHO. Det er omtrent det samme tallet fra forrige WHO-rapport om temaet, som er fra 2016. Den gang ble 376 millioner tilfeller av klamydia, gonore, syfilis og trichomonas-infeksjon registrert. Antallet smittede den gang var om lag på samme nivå som i 2012.


Kondom


Wi i WHO sier kondombruk kan ha gått ned etter at legemidler som tar knekken på virus, har blitt mer tilgjengelige.
WHO advarer også mot seksuelt overførbare infeksjoner, som er vanskelige å oppdage ettersom det ikke er åpenbare tidlige symptomer. Dersom infeksjonene ikke behandles, kan det føre til alvorlige kroniske sykdommer, inkludert hjertesykdommer og nevrologiske sykdommer. 

– Vi ser på det som en skjult epidemi, en stille epidemi, en farlig epidemi, sier Melanie Taylor, ekspert på seksuelt overførbare infeksjoner i WHO.
 

Ber verden våkne


Peter Salama, direktør for avdelingen for helsedekning i WHO, sier i en uttalelse at de ser mangel på fremgang blant land for å stoppe spredningen av seksuelle overførbare infeksjoner over hele verden. 

Han sier rapporten de kommer med, bør være nok til å få myndighetene i verden til å våkne for å sikre at alle har tjenester som gjør at folk kan beskytte seg og få behandling for infeksjonene.

Hva tenker du om saken. Vi hører gjerne dine synspunkt. Send oss din tilbakemelding på DENNE LINKEN
 

Related Articles