Bildet fra Nationasl Geographic Vintage viser menn i antikken som avslutter sitt måltid med allehånde nytelse, om enn ikke med mest fokus på samlivet og ernæringen. | © National Geographic Creative/Corbis/NTB scanpix

Har vi et feilernært sexliv?

Published:
Last updated:

Sensuell tilnærming til mat og sex er blitt erstattet av en besettelse for multitasking, effektivitet og manglende fokus.

Den voldsomme effekten av afrodisiaka på tallerkenen er stort sett knust av forskere, men likevel vil psykolog og sexterapeut Linda De Villers rette søkelyset mot forholdet mellom mat og et godt sexliv. Under WAS-konferansen i Singapore i 2015 la hun frem påstanden om at en sensuell tilnærming til mat og sex er blitt erstattet av en besettelse for multitasking, effektivitet og manglende fokus.

Spising er blitt et nødvendig onde som skal gjøres unna så fort som mulig, og i samme slengen har mange gjort sex til en serie «kjappiser» uten særlig vekt på langvarig nytelse. De Villers påstand er at det fører til feilernæring, både matmessig og seksuelt.
 

Et måltid med afrodisiaka-mat, laget sammen, er en sexpositiv tilnærming til økt seksuell interesse.


«Et måltid med afrodisiaka-mat, laget sammen, er en sexpositiv tilnærming til økt seksuell interesse, nytelse og funksjon,» skriver hun i forskningsrapporten fra Harvards program for placebostudier. Å lage og spise mat sammen gir en følelse av intimitet for paret, og det har i det lange løp god effekt på både generell helse og sexhelsen.
 

Artikkelen er basert på «abstracts» fra verdenskonferansen til World Association for Sexual Health som ble arrangert i Singapore i juli 2015. Abstracts fra konferansen er publisert i The Journal of Sexual Medicine.

 

 


Related Articles