En knyttneve sex

Written by: Hanne Grasmo

Published:
Last updated:

”Jeg vil på ingen måte fraråde fisting. Men er det noe du drømmer om, så legg deg i hardtrening, for det er tross alt ekstremsport vi snakker om her.”

Lege og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad humrer litt når hin gir rådet om å ikke velge Holmenkollen første gang man skal sette utfor en hoppbakke. Med andre ord: vil du blokkes ut og fylles helt opp, så vær komfortabel med tre fingre før du dytter hele hånda inn.
 
Nordiske helleristninger og afrikanske skulpturer
På nordiske helleristninger, hos afrikanske skulpturer, i 1000 år gamle japanske kobberstikk og i dagens nettporno ser vi det samme: noe digert som presses inn, vider ut og fyller helt opp. Fisting er en av de rå drømmene som både menn og kvinner har, men går det an å få det til i praksis?

Total nytelse og avslappet konsentrasjon
Malene (49) fra Bergen forteller: ”Jeg trodde ikke at jeg skulle få det til. Når vi kom til et visst punkt stoppet det og var så smertefullt at vi måtte gi oss. Men her er det samspill, tydelige signaler og kommunikasjon kommer inn i bildet, og ikke minst å slappe 100 % av sammen med den andre, ha tillit. Det som er deilig med fisting, synes jeg, er at det er en total opplevelse av nytelse, avslappet konsentrasjon, pust, kropp, avspenning av musker, hengivenhet og overgivelse. Da gikk det bra, og orgasmene ble ekstremt deilige. ”

Malene forteller videre at hun elsker å bli fistet i vagina, men sier nei til analfisting, selv om hun elsker analsex. Sexolog Pirelli Benestad skjønner henne godt:
 
”Vagina er tross alt laget for å åpne seg for noe stort, den er mer fleksibel og robust enn anus. Derfor er vaginalfisting mer greit, mens det ved analfisting trengs enda mer tid og nok kunnskap.”

Har ikke gitt opp - men kanskje blir det med drømmen
Noen er kanskje skapt slik at det ikke er mulig å få det til i det hele tatt. Et par i 30-årene forteller at de har en stor drøm om at hun fister ham analt:

”Min samboer har prøvd å fiste meg gjentatte ganger, men kommer ikke lengre enn til knokene. Der er det full stopp, på tross av lang oppmyking med store dildoer og en masse glidemiddel. Det gjør ikke spesielt vondt, det bare virker som om det stopper der, at mitt rumpehull ikke kan bli større. Men vi har ikke gitt opp ennå, lengter etter øyeblikket da hele hånda hennes kommer inn og mitt rumpehull lukker seg rundt det tynne håndleddet hennes...”

Farlige konsekvenser?
Esben Esther Pirelli Benestad er opptatt av at når mennesker har en seksuell praksis, så er det viktig å ta den på alvor, skrive om det og gi gode råd for sikker nytelse:
 
”Som sagt så er fisting ekstremsport. Det betyr at det kan få alvorlige følger om man ikke er forsiktig,” sier sexologen. ”Det verste som kan skje er at man får et brudd i ringmuskelen i anus, eventuelt også at man ødelegger pc-muskulaturen.”
 
I sin mangeårige praksis har hin ikke møtt på noen skader av denne typen. Mer vanlige former for skader er sår og kutt:
 
”Det er virkelig smertefullt å få slike skader i analen, og det er vanskelig å få det til å gro, for det kommer jo så mye dritt ut der,” sier Pirelli Benestad humoristisk. Men det er alvorlig nok til å bruke masse glidemiddel og aldri fortsette om det gjør vondt.
 
Potensial for sterkere orgasmer
Det er mange grunner til at folk drømmer om fisting: Synet av noe stort som glir inn i musa eller rumpa, følelsen av å være helt inni en annen og kunne kjenne orgasmene komme, tanken på å bli helt ”eid” av den som presser seg helt inn og selvsagt fordi det gir orgasmer. Menn kan også få en ekstremt god prostataorgasme.

Å bli fistet analt gjøres med risiko for at ringmuskelen blir litt slappere, men derimot skal man ikke være redd for at vagina blir slapp. Den trekker seg sammen igjen. Men at den blir litt øm er vel ikke til å unngå. Bertine (27) beskriver følelsen av en fistingorgasme som helt enorm:
 
”Orgasmene føles som en blanding av mange forskjellige typer, det er som om hele jeg eksploderer, og jeg kjenner det i absolutt hele meg fra topp til tå. Dessuten sitter den lenge i!  Selv foretrekker jeg fisting som en avslutning. Jeg er ganske ferdig og utkjørt etter fisting, og må i hvert fall ha en liten pause, for det er snakk om en relativt stor hånd! Det trekker seg fort tilbake, men fisting er noe jeg gjerne kjenner i et par dager etterpå (øm, hoven og kanskje litt sår), så jeg skal være ganske kåt for å ville ha noe mer rett etterpå.

Utbytterikt også å gi en hånd
Fisting bryter med grenser på mange andre måter enn det å få stor, større, størst inn. Nå trenger du ikke en pikk for å pule, det er en sexpraksis som går på tvers av kjønn og legninger. Og det kommer i alle fall ikke lenger an på om pikken står, eller er stor nok, for å kjenne nytelsene i hver fiber i vagina eller anus.
 
Den som gir sin hånd, kan også ha stort utbytte av fistingen:

”Jeg har også selv fistet jenter, og det er ganske deilig å kjenne alle musklene strammer seg rundt hånden, samt vakuumfølelsen når hun kommer. Rett og slett herlig,” sier Bertine.
 
Ola (34) finner det også enormt opphissende å være utførende part:
”Å bruke tid og kjenne at hun ekspanderer, og at opphisselsen hennes stiger etter hvert som man "jobber". Anbefales for alle som ikke har prøvd, ja!”

Men det er jo klart, fisting er noe som nytes av mange som liker å bryte grensene, og da er kanskje ikke en knyttneve nok. Per-Erik (54) forteller:
 
”Jeg og min kone møtte et par der dama var en dreven mottager av fist, også dobbel-fist, og vi fikk begge muligheten til å kjenne den intime følelsen av å innta et kvinnekjønn med hele handa. Det er en helt spesiell opplevelse, kan jeg si til alle dere som drømmer om å prøve fisting.”
 
Å hoppe i Holmenkollen er ikke for alle. Men vi kan drømme likevel, og bli inspirert av dem som våger å hoppe utfor - enten en hoppkant eller en sengekant.

Related Articles