Lærfest for 400.000

Written by: David Steinberg

Published:
Last updated:

Verdens største fest for folk som digger lær, pisk og BDSM feires i San Fransisco hvert år.

Folsom Street Fair har samlet inn over 3 millioner dollar til AIDS-saken og annen sex-veldedighet, men møter indignasjon og boikott fra høyresiden i USA.

I 2009 feiret San Francisco sin 25. årlige Folsom Street Fair. Hvert år deltar 400.000 mennesker i denne festen. Deltagerne tilhører alle kategorier. Fra lær-homsene som startet tradisjonen, til BDSM’ere med forskjellige seksuelle preferanser.
 
I de senere år har arrangementet også tiltrukket seg et større antall tilskuere, nysgjerrige på de forskjellige aspektene ved BDSM og ivrige etter å delta i den ekstravagante feiringen av alternativ seksualitet.

Piskeseanser utført av de beste i San Francisco
250 utstillere og selgere tilbyr alt fra pisker og tau til informasjon og piskeseanser utført av de beste i San Francisco, til dem som donerer penger til veldedige formål. To scener kjører livemusikk hele dagen i tillegg til videofremvisninger og live erotiske forestillinger hos utstillerne.

Sponsorer trosser boikott
– Vårt mål er å tilby den voksne, alternative livsstilen et trygt møtested for selvutvikling. Vi ønsker fokus på frihet, lek og moro i tillegg til å samle inn penger til San Franciscos veldedige formål», sier organisatorene av Folsom Street festen.

I perioden Folsom Street festen har eksistert er det samlet inn over 3 millioner dollar til AIDS-prosjekter og andre sex-relaterte formål.

Uunngåelig nok har festen ført til kraftige protester fra høyre-vridde grupperinger som er fortørnet over det de kaller «en årlig sadomasochistisk homseorgie».

Bryggeriet Miller ble utsatt for boikott i 2007 etter at de hadde stilt som sponsorer til festen. Boikotten later ikke til å ha hatt noen avskrekkende effekt ettersom både Miller og Coors var store sponsorer også i 2009, til stor forskrekkelse for anti-seksualistene.

Sugetur med tilskuere
Selv om Folsom Street Fair neppe kan kalles noen orgie, er det likevel en mulighet for deltagerne til å vise seg frem og oppføre seg på måter som neppe ville vært mulig andre steder.

I tillegg til overflod av kostymer og lær er nakenhet svært vanlig (til tross for skilt ved inngangen som informerer om at dette er ulovlig), offentlig masturbering blir fotografert av henrykte kikkere og den tilfeldige forbipasserende kan til og med bli vitne til en entusiastisk sugetur mellom en gruppe tilskuere.
 
I sannhet lek og moro!


Folsom Street Fair i år holdes den  23. september 2012 (se linken her)

Related Articles