TWA 9075
TWA 9075 | © Trevor Watson

Kanskje reise bort alene?

Published:
Last updated:

Ved å være fra hverandre, ved for eksempel å reise bort alene for en tid, kan et par bidra til å vekke lidenskapen og begjæret på nytt.

For å holde sexen i live må vi fjerne oss litt fra hverandre innimellom og finne tilbake til spenningen vi følte da vi først møtte partneren vår.

Dette mener Esther Perel, som i sin bok "Erotisk intelligens" gir flere tips for å få begjæret til å flamme i parforholdet. Her er noen av dem:

1 - Gå på samme fest eller bar, og lat som dere ikke kjenner hverandre og sjekk hverandre opp på nytt.

2 - Lek erotiske rollespill eller overrask hverandre med en fantasi dere ikke har delt med hverandre tidligere.

3 - Unn dere en kjapp en i bakgården eller ha sex på andre uventede steder.

4 - Bruk epost og sms aktivt ved å sende hverandre komplimenter eller gjøre impulsive avtaler. Kanskje kan dere spise en flott lunsj sammen en gang innimellom eller sette av tid til en het helg på hotell.

5 - Fokuser heller på hva sex gir deg og hva du får ut av sexen, fremfor hvor ofte du har sex eller hvor mange ganger du får orgasmer. Det er kvaliteten, ikke kvantiteten som er viktig.

6 - Still deg spørsmålet om når du føler deg tiltrukket av partneren din, det vil kanskje få deg til å se ting fra nye vinkler.

7 - Erotikk handler om mer enn selve samleiet. Du må skape en erotisk atmosfære. Vær tålmodig og ikke ha dårlig tid når du vil utvikle sexlivet ditt.

8 - Vær ikke redd for at et dårlig sexliv er et tegn på et dårlig forhold. Din partner kan ha sterke følelser for deg selv om han eller hun ikke tar initiativ til sex.

9 - Hvis du er kvinne, så ikke press din partner til å snakke for mye og for dypt om sexlivet deres. Det kan gjøre mer skade enn gavn. Skap heller litt distanse, så kanskje spenningen vil blomstre igjen.

 

Les også Elin Johansen intervju med Esther Perel:
Tryggheten kan ruinere sexen
Det er ingen automatikk i at sterk kjærlighet fører til at paret lykkes i senga. For mye trygghet og nærhet kan ødelegge et pars sexliv.

Privatsex - bra for begge
Tolererer du at partneren din tilfredsstiller sine private lyster ved for eksempel å surfe på nettet? I så fall er du positiv til «privatsex».


Fra Cupidos arkiv:
Samliv og seksualitet

Kunnskap kommer godt med når du investerer i et samliv som skal fungere godt og sikre deg et godt liv.

Related Articles