160164149
160164149 | © Ruslan Guzov / Shutterstock / NTB scanpix

Glade par raskere friske

Published:
Last updated:

Sår gror raskere hos personer i lykkelige ekteskap. Når forholdet skranter blir immunforsvaret dårligere.

Det tar lengre tid for personer i et skrantende parforhold å helbrede sår og skader enn personer som lever i et godt ekteskap, har amerikanske forskere funnet ut.
 
Psykologene ved Ohio State Uni­versity College of Medicine påførte to ganger blåmerker på 42 par ved hjelp av et slags suge­apparat.
 
Det tok i gjennomsnitt to dager lengre tid for parene og helbrede blåmerket.

I første omgangen ble parene bedt om å diskutere et nøytralt emne etter at de hadde fått blåmerkene. Neste gang testen ble gjort ble de bedt om å greie ut om et emne de åpenbart var uenige om. I den andre delen av testen tok det i gjennomsnitt 40 prosent, eller to dager, lengre tid for parene og helbrede blåmerket.
 
– Dette viser at bare en liten diskusjon kan bremse helbredelsesprosessen, sier psykolog Janice Kiexolt-Glaser på et møte i American Psychosomatic Society ifølge USA Today.
 
I tidligere studier har forskerne fra Ohio State funnet at personer i parforhold som ikke fungerer har dårligere immunforsvar og får flere luftveisinfeksjoner enn par som har det bra sammen.
 

Les også:
God stemning som belønning
Det er kanskje å sparke inn vidåpne dører, men nå har du også forskernes ord på hva som skaper god stemning mellom mann og kvinne.


Kåthet styrker immunforsvaret
Seksuell aktivitet, opphisselse og orgasme styrker immunforsvaret både hos menn og kvinner.

Fra Cupidos arkiv:
Samliv og seksualitet

Kunnskap kommer godt med når du investerer i et samliv som skal fungere godt og sikre deg et godt liv.

Related Articles