Nytt nummer ute nå!
I det østafrikanske Tanzania blir import og salg av glidemiddel forbudt. Flere homofile er den siste tiden blitt arrestert i landet (EVA K./Wikimedia Commons).

Forbyr glidemiddel for å stoppe homofili

Publisert: 05.02.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 05.02.2017 kl. 00:02

FN anbefaler glidemiddel for å stoppe HIV og Aids. Det gir Tanzania blanke i.
FN anbefaler glidemiddel for å stoppe HIV og Aids. Det gir Tanzania blanke i. Siden Tanzania er ett av landene som ifølge TV2 og AFP har forbud mot homofili, forbyr landet nå salg og import av glidemiddel for å hindre homosex.

Landets helseminister Ummy Mwalimu sier at glidemiddel oppfordrer til brudd på loven om homoforbud. Tanzania trosser med det FNs Aids-program, som anbefaler bruk av kondom og glidemiddel sammen for å redusere aids-spredningen. 23 prosent av menn som har sex med menn i Tanzania er smittet av HIV eller aids.

I hovedstaden Dar-es-Salaam er flere homofile blitt arrestert på nattklubber, og folk som tidligere har vært åpent homofile på nett har nå sluttet å publisere innlegg.

Det er ikke bare Tanzania som har en tøff linje mot homofil kjærlighet. Hele 75 land i verden har forbud mot homosex, og i 11 land er det dødsstraff. I juni slo for eksempel kenyansk høyesterett fast at landet tillot bruk av analundersøkelser for å slå fast om menn er homofile.

Da FN protesterte, siden bruk av en sonde i endetarmsåpningen ikke kan avsløre noe som helst om legning, erklærte høyesterettsdommer Mathew Emukule Mombasa, Kenya: «Jeg finner intet overtramp av menneskelig verdighet, retten til privatliv og frihet for klagerne.»


 
Les også:
Lesber kureres med voldtekt
Dagen før hun skulle opp til eksamen i regnskapsføring ble 20 år gamle Jane bortført hjemmefra og voldtatt. Det skjedde i Sør-Afrika.

Seksualitet i en religiøs brytningstid
Kvinner som prøver å vinne kroppslig selvbestemmelse, risikerer en høy fysisk, økonomisk og følelsesmessig kostnad i form av seksuell vold.

Seksuelle rettigheter - universelle og ukrenkelige
Seksuelle rettigheter er en integrert del av grunnlegende menneskerettigheter og er derfor ukrenkelige og universelle.This article was first publised in Cupido magazine 3/2016.