Nytt nummer ute nå!
00061e0k | © Bulls

Kyssetips: Puss tenner, les kroppsspråk og vær tålmodig!

Publisert: 01.11.2018 kl. 14:18 | Oppdatert: 01.11.2018 kl. 14:18

Forfatter: Tore Aasheim
Kysse- og klineekspert gir åtte gode kysseråd -  til nytte også for deg som har kysset en del.

1 - God munnhygiene er svært viktig. Husk å pusse tennene, bruk gjerne litt munnvann eller munnspray og fjern gamle snusrester.
Tyggegummi og pastiller hjelper i krisesituasjoner, men det beste er å gjøre godt grunnarbeid før man kommer opp i en potensiell klinesituasjon.

2 - For mye munnspray eller for mye lipgloss eller leppestift kan virke mot sin hensikt. Uttrykket «less is more» gjelder også når det er snakk om kyssing.

3 - Det er ingen vits å ha det for travelt. Kyssing og klining er en kunstart som ikke er vanskelig å lære, og man kommer et godt stykke på vei med tålmodighet.

4 - Les den andres kroppsspråk. Dette er alfa og omega. Vær våken for hvilke signaler den andre sender, og vær heller ikke redd for å gi dine egne meldinger på hva du mener er bra og hva som kan bli bedre.

5 - Det er lov å si i fra dersom kliningen ikke innfrir forventningene. I første omgang bør det være nok med bare kroppsspråk. Blir det for heftig klining, er det ok å trekke seg unna. Blir det for passivt, er det lov å bruke hendene og trekke den andre mot seg.

6 - I kampens hete kan det også bli litt mye kroppsvæske i fri flyt. Da er det greit å trekke seg litt unna og ta en liten pause. Den andre vil da forhåpentligvis merke at han eller hun har litt vel mye spytt i munnen og svelger unna. Men ta også høyde for at det er de som tenner på rikelig med kroppsvæsker.

7 - Start litt forsiktig med tungekyss. Prøver du deg frem, vil det meste gå seg til helt av seg selv. Roterende «tørketrommeltunge» som bare roterer én vei eller tunge som prøver å få tak i den andres drøvel er ikke å anbefale.

8 - Dersom den andre ikke klarer å lese de mer diskré hintene dine, kan det være smart å ta en prat. Trekk først frem det som funker og det som du synes er bra, og forklar gjerne med et smil eller en spøkefull kommentar hva som kan gjøres bedre.

 
Kysse- og klinerådene er gitt av Marte Oraug Skogtrø. Les mer om hennes ekspertområde i:
Klining er god kommunikasjon!
Klining kan være selve lakmustesten på at den du kliner med er verdt å satse på. Klining gir rom for mye mer variasjon enn det man tror.
 
Lukt godt med riktige klær!
Rene klær i naturlige materialer som bomull, lin og ull gjør at kroppsluktene oppfattes som mer behagelige.


  FRA CUPIDOS ARKIV:
Kline-, kysse- og berøringskompetanse
Det handler om nærhet, ømhet, intimitet, sensualitet, nytelse, lyst og tenning som bør oppdages og oppleves.

Partnervalg, flørt og dating
Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?This article was first publised in Cupido magazine 1/2012.