Marie-Anne Ramuz Evensen

Since:

Pedagog og sexolog som er pioner når det gjelder seksualundervisningen i den norske skolen.

Marie - Anne Ramuz Evensen (1951) er lektor ved videregående skole i Sandvika. Hun startet på eget initiativ valgfaget «Samliv og Seksualitet» ved Røyken videregående skole i 1986. Faget ble ett av fire nasjonale valgfag under Reform 94. I tillegg ga hun ut læreboka «Samliv og Seksualitet» i 1997. Fra 1989 til 1994 reiste hun rundt i hele landet og utdannet hundrevis av lærere og helsepersonell i pedagogisk sexologi og tverrfaglig samarbeid overfor ungdom i den videregående skolen.
 
Det svært populære faget ble imidlertid fjernet i forbindelse med Kunnskapsløftet i 2006 med det resultat at det i dag i den videregående skolen verken finnes egen undervisning i samliv eller seksualitet. Det mener Marie-Anne Ramuz Evensen er samfunnsmessig lite hensiktsmessig.
 
Marie-Anne Ramuz Evensen er fortsatt på reisefot og gir verdifulle bidrag til skolering i sexologi av både lærere og ansatte i frivillige organisasjoner. Hun har også ledet en workshop om «Demens og seksualitet» på den nasjonale konferansen Demensdagene arrangert av Aldring og helse - Nasjonal kompetansetjeneste.

Marie-Anne Ramuz Evensen har hatt verv som styremedlem i Norsk forening for seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (NSRR) og Sex og Politikk.
 

Hvordan bli medlem i Cupido Club?

Du blir medlem i Cupido Club ganske enkelt ved å opprette en brukerkonto (profil) som er gratis. Du kan være gratismedlem så lenge du vil. Du kan senere vurdere om du ønsker å oppgradere medlemskapet til VIP som gir deg flere medlemsfordeler, men som krever betaling. Les mer