Vil forske
Vil forske | Psykolog Pål Grøndahl vil undersøke effekten av å la pedofile få tilgang til barnedukker. | © Anette Karlsen, NTB Scanpix

​Psykologspesialist: – Gi pedofile sexdukker på resept

Written by: NTB

Published:
Last updated:

Psykologspesialist Pål Grøndahl ber om at pedofile får sexdukker som etterligner barn, på resept. Han ønsker å kartlegge effekten.

Grøndahl mener at løsningen, kombinert med omfattende terapi, kan føre til at pedofile får «luftet» sine lyster, i strid med politiets overbevisning om at løsningen vil aktivere overgrep. Spesialisten ber derfor om vitenskapelige eksperimenter. 

– Vi vet ikke om seksualiserte dukker av barn trigger overgrep, eller om de kan fungere motsatt, som en slags ventil, sier Grøndahl til Dagbladet.

– Kripos er særlig bekymret for dem som bestiller slike dukker og har begått overgrep tidligere eller har tilgang til barn i familie, gjennom arbeid eller verv, sier leder Emil Kofoed i Kripos' seksjon for seksuallovbrudd.

Grøndahl svarer at det faglige grunnlaget i feltet er tynt. 

Kripos slo i fjor alarm om innføring av små sexdukker i 2017. Samme året ble en 23 år gammel mann fra Østfold dømt i Fredrikstad tingrett til seks måneders fengsel for blant annet å ha bestilt en seksualisert barnedukke. Dommen var den første i sitt slag.

Siden har de fått varsler om til sammen 55 dukker som kan være ulovlige, ifølge Dagbladet.

Hva tenker du om saken. Vi hører gjerne dine synspunkt. Send oss din tilbakemelding på DENNE LINKEN

Related Articles