Cuddle Party er mest populært i USA og Canada. | © Scanpix

Kos uten sex

Published:
Last updated:

Kunne du tenke deg å ligge sammen med en gjeng glade, ukjente mennesker for å kose, kline og berøre?

Mange mennesker, både i parforhold og single, hungrer etter mer kroppskontakt. Koseparty er en nytelsesfull mulighet for kvinner og menn, alene eller  par, for å ha trygg, sanserik, endorfinskapende og ikke-seksuell kos og klin med fremmede.

Ideen om ”Cuddle Party” (koseparty) er skapt av de to samlivscoachene Reid Mihalko and Marcia Baczynski, i 2004. Siden da har kosete kroppskontakt med pysjamas på vært arrangert i minst 13 land, mest populært i USA og Canada.

Lov å bli tent
– Det er veldig uskyldig, sier Marcia Baczynski. – Du får jo lov å like folk, eller bli tent, men poenget er at du er i stand til å kontrollere deg selv, du trenger ikke bekymre deg for at det skal gå over styr. Vi er veldig sexpositive, vi syns at sex er helt herlig, bare ikke på våre ”Cuddle parties”. Og hennes partner Reid fortsetter:

– Det er ikke mange steder hvor folk på samme tid er positive til sex, samtidig som det ikke er tillatt! For oss er det bare ikke tiden og stedet for det, og det har ingenting med ”bra” eller ”dårlig” å gjøre. Men på samme tid så berører kosepartiene mange sider av deltakernes seksualitet.

I løpet av fem år har mange gått kurs hos terapeutparet og blitt sertifiserte “Kosecoacher”. Noen kaller sine samlinger for ”Snuggle party”, ”Pysjamasparty for voksne” eller ”Klem og Visdoms-workshop”.

Må lære å si både ja og nei
Workshop er ikke så dumt navn, for det er ikke bare å legge ut masse madrasser og puter, invitere en bunch fremmede, og forvente at det skal funke. Koseparty-coachene bruker minst en time først, for å være sikre på at alle forstår reglene, bli kjent og ha leker som bryter isen.

Deltakerne må også øve på å spørre om kosete kroppskontakt og lære å si både ja og nei. For om du føler at svaret til den som spør er ”kanskje”, da skal du si nei. På en pen måte.

– En øvelse vi lærer å bruke når vi går kurs for å bli godkjent kose-coach, er ”The Cow-tip Exercise”, forklarer Will Machay som driver lovecoaching.com – Alle deltakerne står på alle fire og rauter som kuer, før de skal falle over sidelengs og inn i hverandre.

Kosemølje på slutten
Det er klart en slik øvelse bringer latter og avslapping, ikke opphisselse og erotisk stemning.

Så følger to timer med sosial kosing, før kose-coachen samler alle til en oppsummeringsrunde. Mange partyer har også med en ”kose-mølje” mot slutten, der alle ligger som en haug med valper.

Det er altså kos med klær på, uten stimulering av kjønnsorganer. Noen få blir kåte av berøringene, det er ikke forbudt, men er langt fra hensikten. Og alle vet hvor grensen går, at de kan være i nytelsen uten tanke på at ”man skal noe sted”.

 
Les også:
Kos – vårt siste tabu?
Jeg heter Lene og har en kosekompis. Ja, det er på tide å komme ut av skapet nå. 
  FRA CUPIDOS ARKIV:
Kline-, kysse- og berøringskompetanse
Det handler om nærhet, ømhet, intimitet, sensualitet, nytelse, lyst og tenning som bør oppdages og oppleves.

Related Articles