42-22936302
42-22936302 | © JLPH/cultura/Corbis/NTB scanpix

Orgasmegløden senker stressnivået

Published:
Last updated:

Forskere ved UCLA bekrefter at seksualiteten har en positiv effekt på helsa vår.

Det er ikke lenger så revolusjonerende å koble et godt sexliv til god generell helse. Men de mest populære forklaringene, som at sex forbrenner kalorier og at masturbasjon senker antallet urologiske problemer for menn, har i bunn og grunn liten betydning i det store bildet.
 
Orgasmegløden, den som gjør oss vakre og avslappede etter selve akten, kan senke stressnivå og nerveproblemer kraftig.

Nicole Prause fra Psykiatriavdelingen ved UCLA i USA la på WAS-kongressen i Singapore frem tre nye studier som går dypere ned i sexens positive effekt på helsen, og funnene er gode:

Orgasmegløden, den som gjør oss vakre og avslappede etter selve akten, kan senke stressnivå og nerveproblemer kraftig.
 
Den tredje undersøkelsen viser at det å se på sexfilmer utvider vårt positive følelsesliv.

Forskerne mener også å ha dekning for påstanden om at både menn og kvinner som ble utsatt for seksuelt misbruk som barn hadde færre stress-biomarkører når de hadde flere sexpartnere. Den tredje undersøkelsen viser at det å se på sexfilmer utvider vårt positive følelsesliv.

UCLA-forskerne gir seg ikke med dette. Fremover vil de blant annet teste om seksuell stimulering kan forsterke eksisterende behandling mot depresjoner og tvangslidelser.

Artikkelen er basert på forskerens presentasjon på verdenskonferansen til World Association for Sexual Health som ble arrangert i Singapore. Abstracts fra konferansen er publisert i The Journal of Sexual Medicine.

Related Articles