Walt Disney og Micky Mouse står opp for homosaken. | © Bulls

Disney World: Guttespeidere ut – homser inn

Published:
Last updated:

Walt Disney World var samlingspunkt for tusenvis av homser og lesber og deres venner og familier i sommer.

Anledningen var den 23. årlige Gay Day (homodagen), som denne gangen foregikk i Disneys Magic Kingdom, melder avisa Orlando Sentinel.

Ifølge chicagotribune.com er dette en av de aller største gruppefeiringene av LGBT i verden. Disney har ikke offentlig anerkjent Gay Day, men har heller ikke motarbeidet tradisjonen – selv om det har ført til voldsom vrede fra konservative og religiøse grupper. Disney har også sponset helsefordeler til ansatte partnere av samme kjønn helt siden 1995, og tillater vielsesseremonier mellom partnere av samme kjønn på området.

Årets arrangement er det første etter at Disney, som er en av verdens største underholdningsselskaper, tidligere i år besluttet å avslutte sitt sponsorsamarbeid med Boy Scouts of America (guttespeiderne). Årsaken er at speiderorganisasjonen forbyr homofile å være troppsledere.

Organisasjonen fjernet for en stund siden forbudet mot å være homofil og medlem, men de ønsker ikke at homofile skal jobbe som ledere og være forbilder i organisasjonen.

Related Articles