Carol Queen, primus motor i Center for Sex and Culture i San Francisco som viderefører masturbasjonsmåned-tradisjonen i USA. | © Terje Gammelsrud

National Masturbation Month

Published:
Last updated:

Den nasjonale onani-måneden feires i USA i mai. Ideen kommer fra feminister i San Francisco som startet den kvinnedrevne sex-butikken «Good Vibrations».

– Vi vet at seksuell nytelse er en menneskerett og at onani er en viktig kilde til seksuell tilfredsstillelse. Siden praktisk talt alle onanerer, men få mennesker snakker om det, har vi etablert Masturbation Month som er en månedslang feiring av de mange måtene vi kan tilfredsstille oss selv på, forteller kvinnene bak initiativet.
 
Den første feiringen av Masturbation Month ble gjennomført i 1995. Markeringen kom som en reaksjon på oppsigelsen av den amerikanske helsedirektøren Joycelyn Elders som hadde foreslått at onani burde være en del av seksualundervisningen i amerikanske skoler.
 
Ved innsamlinger og kampanjer har det gjennom årene blitt samlet inn mange tusen kroner som går til gode formål innen seksualopplysning og helse.

Tradisjonen som ble startet av jentene i Good Vibrations er de siste årene videreført av Center for Sex and Culture i San Francisco. På hjemmesiden deres finner du for eksempel senterets program for mai 2013!

Related Articles