Hvordan unngå at analsex gjør vondt?

Written by: Walter Heidkampf

Published:
Last updated:

Hvordan unngå at analsex gjør vondt - og hvordan oppnå at analsex gjør godt? En pute under korsryggen gjør underverker.

  • Vær bevisst når det gjelder S-formen på tarmen. Dersom du legger en pute under korsryggen og bøyer knærne opp mot brystet retter tarmen seg ut og du minsker muligheten for at det skal gjøre vondt. Husk at vi alle er skapt forskjellige, så forskjellige stillinger funker for forskjellige mennesker.
  • Bruk godt med vannbasert glidemiddel og kondom. Glidemidlet sørger for god glid og minsker faren for at det skal gjøre vondt. Kondomet beskytter mot sykdom og gjør at mange føler seg tryggere når det gjelder hygienen.
  • Slapp av! Lettere sagt enn gjort vil mange si, men det er greit å starte i det små, gjerne med en liten plugg eller en finger eller to, før man prøver seg på en full penetrering med penis eller større leketøy.
  • Gjør det vondt så trekk den ut! Analsex skal ikke gjøre vondt. ”Sesam-seasam-trikset” fungerer på følgende måte: Smør penis og analåpningen godt inn med glidemiddel. Sett penis (eller leketøy) bestemt mot åpningen, men ikke press inn. La penis trykke mot åpningen en god stund, og når den som skal penetrere er klar trekker vedkommende pusten dypt inn og puster ut igjen; ”schwupp” så smetter penis innafor.
  • Ikke bruk kremer som bedøver analåpningen. Når du kjenner smerte er det kroppen som sier i fra at den ikke liker det du gjør.
  • Unngå å bruke dop, overdrevne mengder alkohol eller såkalt poppers. Bivirkningene er mange; du mister kontrollen over din egen kropp, du kjenner ikke advarende smertesignaler fra kroppen, samt at en del stoffer fører til økt blodtilstrømning i blodårene rundt analåpningen, noe som øker faren for smitte og skade.

Walter Heidkampf jobber i ”Helseutvalget for bedre homohelse” og arrangerer jevnlig kurs for dem som vil lære mer om analsex.

 
Les også:
Aktiv eller passiv? Top eller bottom?
Når man snakker om analsex fleipes det ofte om hvem som er aktiv og hvem som er passiv. Men hvem er det som egentlig har kontrollen?

Fra Cupidos arkiv:
Anus og analsex
Artikkelstoff, nyheter og notiser fra Cupidos arkiv.



Preferanser og talenter
Til inspirasjon for deg som vil studere menyen for alt annet enn vaniljesex og vaniljeforhold.

Related Articles