Dogging

Written by: Elin Johansen

Published:
Last updated:

Dogging er et engelsk fenomen. Det hersker uenighet om opprinnelsen til begrepet, men mange mener det startet med hundene.

I dag tenker de fleste på dogging som det å ha sex med fremmede på et offentlig sted, og begrepet brukes også for å skildre utendørs swinging, samtykkende ekshibisjonisme og kikking. Det er som regel flere enn to deltakere og begrepet kan også innebære gangbang og gruppesex.
 
Mann lufter hund
Mange mener at ”dogging” ble brukt første gang på 1970–tallet for å beskrive praksisen hvor ungdommer og voksne kikkere snek seg innpå par som hadde sex i bilen, men uten at kikkingen ble oppdaget.

Noen hevder at ordet oppstod fordi menn bruker tur med hunden som unnskyldning for å snike seg rundt i busker og se på folk som hadde sex, gjerne i parkerte biler og gjerne med et ekshibisjonistisk ønske om at noen skal se på. De parene som ønsker å bli sett, signaliserer dette ved å skru på lyset inne i bilen.
 
Skamløse dyr
Det er også hevdet at ”dogging” henspeiler på det å ha sex i offentligheten uten skam, slik hunder kan ha det.

Poodling (puddel-ing) er en humorisk assosiasjon til dogging og peker på det å ha slik sex i luksusbiler.

Noen kilder mener at selve betegnelsen ”dogging” ble brukt i England første gang på 1990-tallet. Folk som valgte å ha sex på offentlige steder fikk ofte uskyldige hundeluftere som tilskuere. Etter hvert spredte trenden seg videre til andre land i Europa. 

I Skåne har trenden vært veldig markant. Her bistås dogging-entusiastemene med kondomer og råd på de faste treffstedene. Akkurat som Helseutvalget for Homofile gjør med de vanligste cruising-stedene.

Related Articles