Ikke tenk på orgasmen

Published:
Last updated:

Problemer med å få orgasme? Da bør du nyte istedenfor tenke, viser en nederlandsk studie.

Kvinner som ikke tenker, får lettere orgasme når de har sex, viser studien som er gjennomført ved Groningens universitet i Nederland. Et forskerteam ledet av professor Gors Holstege har røngenfotografert kvinners hjerne mens de hadde sex.

Resultatene viser at de kvinnene som fikk orgasme koblet ut den delen av hjernen som styrer hukommelsen. De kvinnene som faket orgasme koblet aldri denne delen ut.

Ikke vær selvkritisk
Sexolog Elsa Almås mener at kvinner som oppnår orgasme kjenner kroppen sin bedre enn andre.

– For å få orgasme må kvinner være tilstede i sin egen kropp og koble ut vurderinger og kritisk tenking. Å fokusere på egen energi og nytelse er et råd vi gir kvinner som har problemer med å oppnå orgasme, sier hun til Mozon.no

Nyt det!
Hun mener at svært mange kvinner er for opptatt av å prestere.

– Kvinner kan ha en tendens til å være svært selvkritiske. De tenker på om de er bra nok for partneren, om de er vakre nok eller om de gjør ting riktig, sier hun.

Almås understreker at orgasmen kommer når den vil og at det er en ubevisst læringsprosess for den enkelte.

– Kvinners orgasme har vært studert og forsket på i årevis, og hele tiden kommer det frem nye oppdagelser, til noens fortvilelse og andres glede. Fortvilet blir den som tror at orgasmen er en funksjon som eksisterer likt hos alle, og den som tror det er noe feil selv om ikke orgasmen er slik en føler at den burde være. Mitt beste råd er å nyte selve sexen og være mindre opptatt av orgasmen, sier hun.
 


Fra Cupidos arkiv: Seksualitet
Som vosen i dag har du sannsynligvis fått mangelfull seksualundervisning. Uansett kan det vekl være smart med litt påfyll.

Related Articles