Tiltak som hjelper
Tiltak som hjelper | I 2016 ble prosjektet Barnehjernevernet satt i gang, hvor målet er å forebygge, oppdage og hjelpe barn som opplever omsorgssvikt, vold og seksuelle overgrep. Etter at prosjektet ble innført, har antallet bekymringsmeldinger til barnevernet økt.  | © Gorm Kallestad, NTB Scanpix

​Økning i antall bekymringsmeldinger til barnevernet i Oslo

Written by: NTB

Published:
Last updated:

Etter at det ble satt i gang barnevernsøvelser i Oslo-barnehagene, har antallet bekymringsmeldinger til barnevernet i flere bydeler økt. 

Alle de 15 bydelene i Oslo er enten i gang med eller har planlagt barnevernsøvelser i barnehager og på skoler, skriver Aftenposten. 

Gjennom prosjektet Barnehjernevernet får barnehager og skoler besøk av ansatte fra barnevernet som skal møte personalet og barna – kalt barnevernsøvelser. Prosjektet er etablert for å forebygge, oppdage og hjelpe barn som opplever omsorgssvikt, vold og seksuelle overgrep. Målet er at barna skal tørre å snakke og få vite at det er hjelp å få.

Flere barnevernstjenester i bydelene melder om en økning i antall bekymringsmeldinger fra barnehagene sammenlignet med tidligere etter at prosjektet ble innført i 2016.

Blant annet mottok Frogner bydel 12 bekymringsmeldinger fra barnehagene i 2015, mens i fjor var tallet 27 – altså mer enn doblet, skriver avisen. Barnevernet på Stovner har registrert en klar økning siden de begynte å føre statistikk i 2009, og i Ullern bydel økte antallet bekymringsmeldinger fra barnehagene med 45 prosent i 2017.

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), sier hun er glad for at prosjektet har effekt.

Hva tenker du om saken. Vi hører gjerne dine synspunkt. Send oss din tilbakemelding på DENNE LINKEN

Related Articles