Ikke godt nok tilbud
Ikke godt nok tilbud | Det offentlige må komme på banen for å hjelpe folk med sexproblemer, mener flere fagfolk. | © Kudla,Shutterstock, NTB Scanpix

​Folk med sexproblemer får ikke hjelp

Written by: Tore Aasheim

Published:
Last updated:

Generelt for dårlig behandlingstilbud og leger er dårlige til å snakke om seksuelle problemer.

Norsk forening for klinisk sexologi mener det offentlige helsevesenet må ta regninga og ansette sexologer på fulltid for å hjelpe folk med seksuelle problemer, heter det i en artikkel på nrk.no.

– Det er et problem at du oppsøker hjelp og så får du ikke hjelpa du trenger, sier Tore Holte Follestad, lederen i Norsk forening for klinisk sexologi til nettstedet.

– Hvis du har penger og bor i deler av landet med mange private sexologer, får du hjelp. Bor du i distriktene eller har lite penger, får du ikke hjelp, hevder Follestad.

Han får støtte hos fastlege Kaveh Rashidi.
 
– Sånn som samfunnet er i dag er det ikke mange steder å gå til hvis man har et seksuelt problem, forteller Rashidi.

Det få steder for de som trenger hjelp til et godt sexliv. Det er helt realistisk at en pasient må vente opptil et år med å få hjelp av helsepersonell, kommer det fram i artikkelen.

Petter Brelin er leder i Norsk forening for allmennmedisin forteller til nrk.no at tilbudet er godt i store byer, men vanskelig å finne i distriktene.

– Når det gjelder komplekse samlivsproblemer kombinert med seksuelle problemer som trenger en grundig gjennomgang av en sexolog, er det varierende hvilken tilgang vi har til den type kompetanse i Norge og det er ugreit, uttaler han.

Fastlege Jonas Kinge Bergland har tidligere uttalt til Cupido at det er viktig å ikke snakke i koder til fastlegen.

- Gå rett på sak. Ikke snakk i koder eller vent til helt på slutten av konsultasjonen før du tar opp problemet. Slike ting tar gjerne litt tid å prate om, og dersom det bare er et par minutter igjen av legetimen, så blir det aldri en god samtale, mener Bergland.

Bergland er enig i at både legeutdannelsen og legenes innstilling og kunnskap bør reflektere viktigheten av seksualiteten i folks helsehverdag.

Hva tenker du om saken. Vi hører gjerne dine synspunkt. Send oss din tilbakemelding på DENNE LINKEN.  



 

Related Articles