Stor interesse
Stor interesse | Carina Birgitte Stenseth Lund (t.v.) og Lynn Myrdal er godt fornøyd med resultatet av årets Kinkferanse. | © Tore Aasheim
Kink i medvind
Kink i medvind | Humørfylte damer Lynn Myrdal (t.v.) og Carina Birgitte Stenseth Lund er godt fornøyd med resultatet av årets Kinkferanse. | © Master Kenneth Uthaug
Heldige vinnere
Heldige vinnere | Ingen konferanse uten premier til deltakerne; her er det premier fra Cupido som deles ut. | © Master Kenneth Uthaug
Premier fra Cupido
Premier fra Cupido | Overraskelsene fra Cupido Shop falt i smak hos Kinkferansens deltakere. | © Master Kenneth Uthaug
Showtime
Showtime | Under årets Kinkferanse var det også naturligvis satt av tid til både party og eget kinkshow. | © Master Kenneth Uthaug
Kink og komedie
Kink og komedie | John Pendal stilte med både foredrag og kinky stand-up komikershow. | © Master Kenneth Uthaug

Stadig flere nysgjerrige på kink

Written by: Tore Aasheim

Published:
Last updated:

Kinky konferanse doblet antall deltakere på ett år.

Kinkferansen opplever en stadig økende interesse og blir det flere påmeldte mener arrangørene at de må profesjonalisere den årlige konferansen.

«Min kink er ikke din kink, men vår kink er ok» het det da kinkstere fra hele landet møttes til kinky sammenkomst på Chateau Neuf i Oslo. På programmet sto både standup kinky humorshow, foredrag om kink og lovverket, samt en rekke workshops, og et skikkelig kinkparty, naturligvis.

«Årets Kinkferanse overgikk all forventning,» forteller Carina Birgitte Stenseth Lund, leder i SMil Norge, som står som arrangør for det årlige stevnet for kinky mennesker.

Hun innrømmer at det å gjennomføre et slikt arrangement for over 200 mennesker tærer på de frivillige, og blir det flere påmeldte neste år trenger man bistand fra profesjonelle arrangører.

- Alle jobber gratis, og vi som jobbet under konferansen fikk ikke med oss noe særlig av programmet om vi ikke holdt eller bisto noen av foredragene selv, forteller Lund til Cupido.

- Hvorfor arrangerer dere en slik konferanse?

- Kunnskapsformidling er en viktig del av SMil sitt arbeide, forklarer Lund. 

- Mye av konferansen går også med til erfaringsutveksling, vi forteller hverandre hva vi gjør og lærer av hverandre. Et slikt treff fungerer i tillegg som en sosial arena, selv om du ikke tilhører en klubb eller en forening har du muligheten til å treffe likesinnede med samme interesser som deg selv.

- Hvem er det som kommer på konferansen?

- Alle mulige folk, i år var det mange sexologer som dukket opp. Mange uttrykte at dette var noe de ikke visste så mye om, og at de gjerne ville lære mer, bidra med sin fagekspertise og bli bedre kjent med miljøet, forteller Lund.

- Nå skal det sies at vi også har jobbet mye med å rekke ut en hånd til flere forskjellige miljøer, forteller Lynn Myrdal, styreleder i PolyNorge. Hun har også vært med å arrangere Kinkferansen.

- Vi har invitert folk fra SLM og homomiljøet, vi har snakket med transpersoner og non-binære; i det hele tatt forklart så mange som mulig at vi har lyst til å skape et felles miljø, i «the name of kink» om du vil.

Myrdal forteller at man spesielt fra homomiljøet har fått en del tilbakemeldinger om at noen kanskje er litt reserverte fordi man som minoritet i minoriteten kjenner litt ekstra på dette med at kink og legning har vært oppfattet som noe sykelig og til og med vært forbudt. Dette fører til at mange kanskje holder seg litt for seg selv, men hun understreker at man ønsker å samarbeide på tvers av organisasjoner og interessegrupper.

- Hva er egentlig greia med kink?

- Det jeg finner hos kink som jeg mener mangler andre steder i samfunnet, er den kroppspositive og sexpositive holdningen i miljøet. Du er liksom flott som du er. Jeg har tatt med meg ganske mange mennesker inn i kinkmiljøet gjennom årene, og det er fantastisk å se hvordan de blomstrer opp. Skammen ovenfor egen kropp og skammen for egen lyst henger over oss, mens hos kink så er dette borte, mener Myrdal.

- Hvordan vil dere definere kink?

- Det enkleste er vel å si at det er tenningsmønstre som bryter med tradisjonelle normer, forklarer Lund.

- Din kink er ikke min kink, men vår kink er ok. BDSM og fetisj er jo tett på hverandre, men din kink trenger ikke ha noe med smerte, dominans, strøm eller noe fysisk, utdyper Lund. 

Myrdal supplerer.

- Det å være poly er både en kink og en identitet. Noen synes kanskje det å være flere er ekstra sexy, det er deres kink å være med på en trekant, mens for noen er det en livsstil og noe de identifiserer seg med.

Noen synes kanskje age-play er spennende. At man vil tilbake til det uskyldige og derfor like rollespill. Om en mann liker å kle seg i dameundertøy så er også det hans kink. Så lenge det bryter med normen så er det kink.

- Er det da ikke rart at ikke enda flere deltar på Kinkferansen?

- Det er rundt regnet over 45000 kinkstere registrert på nettet i Norge, men bare noe i overkant av 1000 av dem er med i en forening eller en klubb, forteller Lund.

- Stigma og skam styrer samfunnet vi lever i, mener Myrdal, som likevel påpeker at ting gradvis er på vei til å bli bedre.

- Den økende interessen rundt Kinkferansen og det at det er lettere å snakke om disse tingene er positive tegn, mener Lund.

Både Myrdal og Lund mener at kontrollen på sosiale medier ikke nødvendigvis bremser utviklingen.

- Facebook styres av amerikanske regler, og der borte kan det jo synes at dobbeltmoral er dobbelt så bra som annen moral, kommenterer Myrdal.

- Selv om vi blir påvirket utenfra så har vi likevel den norske kulturen og den norske hverdagen, og jeg synes vi er inne i en positiv utvikling og at ting, sakte, men sikkert blir bedre og bedre, avslutter Lund, som for øvrig også ble gjenvalgt som styreleder for SMil Norge på årsmøtet i etterkant av Kinkferansen.


 

Related Articles