Nye regler
Nye regler | Danske ungdomspartier innfører nye regler etter voldtektsanklager. | © William Perugini Shutterstock NTB scanpix

Innfører nye regler etter voldtektsanklager

Written by: NTB, Ritzau

Published:
Last updated:

Danske ungdomspartier tar grep etter kritikk etter flere voldtektsanklager.

Liberal Alliances Ungdom utarbeider nye retningslinjer etter en rekke anklager om voldtekt. De andre danske ungdomspartiene er også i gang med strengere regler.

Arbeidet i Liberal Alliances Ungdom (LAU) startet etter at tidligere formann Rasmus Brygger opplyste fredag at det var kommet inn fire anklager om voldtekt og fire om seksuell trakassering fra sju forskjellige kvinner etter landsmøtet i fjor, ifølge avisene Information og Berlingske.

– Med de nye reglene viser vi at vi ønsker en ny kultur i partiet, sier den nye lederen Signe Bøgevald til Berlingske.
Flere av anmelderne anklager ungdomspartiets ledelse for å ha forholdt seg passivt til anklagene og rett ut lagt en beskyttende hånd over dem i ledelsen som de unge kvinnene meldte om internt.

Berlingske skriver at de fleste av de danske ungdomspartiene har skriftlige regler for samvær. Blant annet forbyr Dansk Folkepartis Ungdom at tillitsvalgte er sammen med unge under 18 år.

Venstres Ungdom og Alternativets Ungdom har ikke skriftlige regler, men er i gang med å utarbeide dem etter at problemene hos LAU kom fram i lyset.

Related Articles