Nytt nummer ute nå!
Klar, ferdig, skriv! - Stadig flere tar kontakt for å skrive erotiske tekster, her er noen tips på veien. | © Kuznetsov Dmitriy Shutterstock NTB Scanpix

Økt interesse for å skrive erotiske tekster

Publisert: 18.02.2019 kl. 23:24 | Oppdatert: 18.02.2019 kl. 23:24

Her svarer vi på en del spørsmål fra folk som ønsker å sende inn erotiske tekster til Cupido.
Redaksjonen har den senere tiden merket seg en økende interesse for å sende inn erotiske tekster til Cupido. Stadig flere tar kontakt med spørsmål om hva slags tekster vi er på jakt etter, om det er spesielle begrensninger på innhold, lengde og så videre.

Alle erotiske tekster skal sendes inn via et eget skjema. Linken til dette skjemaet finner du på slutten av denne artikkelen.

Det lønner seg alltid først å skrive teksten i et eller annet tekstbehandlingsprogram (for eksempel Words) før du kopierer den over i innsendingsskjemaet. Da kan du kontrollere lengden og retteprogrammet luker ut de verste skrive- og grammatikkfeilene.

Tekstene skal være kåte og opphissende, erotiske og sexpositive. Det kan være selvopplevde erfaringer eller ren fantasi, eller kanskje en kombinasjon.

Det er kun din egen fantasi som setter grenser for hva du kan skrive om, men Cupido har siden oppstarten i 1984 hatt fire absolutte «nei» når det gjelder innholdet i tekstene.

NEI – det er ikke lov til å skrive inn sex med barn i teksten. Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år og vi liker å holde oss godt over den.

NEI – det er ikke lov å skrive inn sex med dyr i teksten. Sex med dyr er lovlig i noen land, men ikke i Norge.

NEI – det er ikke lov til å skrive inn sex mellom familiemedlemmer (incest) i teksten.

NEI – det er ikke lov å skrive inn sex som ikke er frivillig i teksten. Dersom du skriver om rollespill og «tvang» skal det komme tydelig fram at det er snakk om avtalt spill og at alle som deltar er med av egen fri vilje.

Har du disse fire punktene i bakhodet når du skriver så er resten opp til deg og dine villeste, gladeste og kåteste fantasier.

Tekstene kan være både korte og lange, men som en tommelfingerregel bør de være på mellom 8000 og 20000 tegn. Kortere eller lengre tekster kan fort bli nokså utfordrende rent litterært.

Ikke bruk smileys, STORE BOKSTAVER I HELE ORD, mange utropstegn og den slags!!!!! Ikke bruk tre sider med innledning før du kommer til sexen, og selv om litt utenlandske ord kan være sexy i en dialog så husk at du først og fremst skriver på ditt eget morsmål.

Det er for øvrig også mulig å sende inn tekster på svensk, dansk, islandsk, finsk, engelsk og tysk.

Du kan sende inn så mange tekster du ønsker. Teksten blir antatt eller avvist, du får svar i løpet av tre – fire uker; alt etter hvor stor pågang det er av nye tekster.

Fra og med 1. mars blir alle innsendte tekster med i den årlige erotikk-konkurransen. Etter denne datoen må du selv hake av dersom du IKKE ønsker å delta i konkurransen, men i stedet ønsker å sende inn en tekst for vanlig vurdering og eventuelt innkjøp. Dersom du ikke krysser av for vanlig vurdering vil du få svar etter innsendelsesfristen som er 1. oktober.

Via konkurransen kan du vinne opptil 15.000 kroner i førstepremie. Dersom vi velger å kjøpe inn tekster blir de individuelt vurdert og honorert fra 1500 kroner og oppover. Honoraret blir ubetalt når teksten er publisert.

Cupido kjøper rettighetene til å publisere teksten hvor og når som helst, så mange ganger og så lenge vi synes det er aktuelt på alle plattformer vi redigerer; magasin, e-magasin, e-bok, lydbok, podcast etc, gjennom en engangs honorarutbetaling. Du beholder copyright til ditt eget åndsverk, Cupido/HVERDAG AS kjøper publiseringsrettighetene til teksten.

Du kan sende inn din tekst via denne linken.