Nytt nummer ute nå!
Politiet advarer - Stadig flere barn under ti år sender nakenbilder til hverandre via sosiale medier som for eksempel Snapchat, ifølge politiet i Vestfold.  | © Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

​Politiet: Barn ned i niårsalderen sender nakenbilder til hverandre

Publisert: 04.12.2018 kl. 08:26 | Oppdatert: 04.12.2018 kl. 08:26

Forfatter: Fredrik Moen Gabrielsen, NTB
Politiet i Vestfold advarer foreldre: Stadig flere barn under ti år sender nakenbilder til hverandre via sosiale medier.
– Barn begynner å komme på Snapchat, YouTube og Skype når de er rundt ni år gamle, og da ser vi flere eksempler på at de tar nakenbilder og sender til hverandre, sier politioverbetjent Hege Skar i Vestfold politidistrikt til NRK. 

Hun sier det er en økende trend at så unge deler nakenbilder og mener mange foreldre kan være naive når det kommer til hva deres barn foretar seg på sosiale medier. 

Det kan være utfordrende å snakke med barn om nakenbilder, mener daglig leder Leif Gunnar Vik i organisasjonen Barnevakten. Han mener det er en risiko for at unge barn kan få ideer ved å snakke om nakenbilder.

– Dette kan føre til at vi forsterker et fenomen, istedenfor å forebygge det, advarer Vik.

Man må snakke eksplisitt med unge barn om seksualitet, kontrer seksjonssjef Jeanette Indreiten ved Statens barnehus i Sandefjord.

– Du introduserer ikke seksualitet fordi du snakker med barn om det. Å snakke om dette, betyr ikke at barna i neste øyeblikk går ut og tar bilder av seg selv, sier hun.