Nytt nummer ute nå!
Ikke nødvendigvis utroskap - Sex med andre enn kjæresten på julebordet er ikke nødvendigvis utroskap, mener flere av Cupidos lesere. | © Monkey Business Images Shutterstock NTB scanpix

Hvordan unngå at kjæresten er utro på julebordet?

Publisert: 02.12.2018 kl. 13:48 | Oppdatert: 02.12.2018 kl. 13:54

Forfatter: Tore Aasheim
Våre lesere hadde flust med forslag da vi spurte om hva de ville gjøre for å sørge for en trofast partner. 
Dagens dilemma 1. desember i Cupidos julekalender var «hvordan unngå at kjæreste, partner eller ektefelle er utro på julebordet?»
 
Det ramlet inn med gode råd og forslag, og i noen tilfeller var det noen som slett ikke var enige i problemstillingen. Blant forslagene nedenfor finner du også det bidraget som ble trukket ut som dagens vinner.
 
De fleste mente at oppmerksomhet, kjærlighet og sex i forkant av julebordet var en fin forholdsregel:
 
Gi partnere oppmerksomhet i form av kjærlighet og skikkelig med sex. Tilfredsstille partner med ens fantasier.
Eva
 
Gi hverandre rom for å flørte med andre. Nyt at du har en partner som andre også tenner på. Avtal at flørt er lov, men at elskoven foregår hjemme. Den litt småsjalu klumpen i magen kan gi herlig sex!
Grete
 
DAGENS VINNER: Ville kledd meg sexy, ertet litt. Sagt at jeg venter i kåthet på at han skal komme hjem. Sendt en pirrende Snap eller to i løpet av kvelden.
Erosita
 
Ha et godt, nært og kjærlig forhold. Kyss, klin og ligg med hverandre i hverdagen. Gjerne samme dag. En partner som har stjerner i øynene pga. deg, tenker ikke så lett på andre ting.
Levant
 
Før partneren drar på julebord gir du han/hun en heftig runde med horisontale sysler som sent vil glemmes. Da vil partneren gå på julebordet lykkelig og fornøyd, og vil kun tenke på den deilige orgasmen vedkommende fikk rett for hun/han dro.
JJ
 
Sørge for deilig og god sex før man går ut på julebord.
Bente
 
Vise at du er glad i og respekterer den du er sammen med. Får du ikke være med på julebordet selv tilby deg og kjøre/hente og selvfølgelig tilby "noe godt" når dere er hjemme igjen
Anne
 
Se til så partner er tilfredsstilt før julebordet og lokke med mer etterpå.
Eva
 
Jeg prøver å tilfredsstille hennes seksuelle behov, både ved bruk av egne redskap og artikler fra Cupido Shop
Endre
 
Sørg for at hun/han har noe å glede seg til og ta vare på hjemme
Heidi
 
Slipp deg løs, kos masse ellers i året - blir ikke behov for noe annet da.
Toihop
 
Det beste med julebord er at partneren går ut for å skjerpe appetitten og så kjem heim for å ete. Meiner ikkje julematen om det skulle vere tvil om det.
Jarl
 
Noen valgte en mer kontrollerende og bestemt løsning…
 
Si at du har bedt en hemmelig venn/venninne følge med, og passe på henne/han denne kvelden.
Geir
 
Du må være den som oppvarter, slik at ektefelle kan glede seg til når dere kommer hjem. Du kan fortelle at pisken står klar hjemme hvis ektefelle ikke oppfører seg.
Magne
 
Gi mye oppmerksomhet og være litt dominerende og ta henne på kjøkkenbordet før hun drar, hente ho etter at det er ferdig, parkere i en bakgate å gi henne en god slikk i baksetet før vi drar hjem.
Tor
 
Mens andre igjen var ikke så sikker på om litt ekstra sex på julebordet var å betrakte som utroskap:
 
Skjønner ikke spørsmålet, som polyamorøs vil jeg tillate at min kjære koser seg og jeg vil glede meg med han som får ta for seg av alt på festbordet. Regner med at han kommer glad og fornøyd hjem og jeg vil glede meg på hans vegne
Signe
 
Være enige om at sex på julebordet bare er utroskap hvis det ties om det.
Kjell
 
Sett opp regler for hva som er lov og ikke lov. Om man har blitt enig om at det er lov å ha sex med andre i forbindelse med julebord er man ikke utro.
Hege
 
Han har gjort ett scoop som meg - hvem andre skulle vel han ha interesse for? Har han det, så får han selvsagt lov til å kose seg ekstra.
Lillian
 
Partneren trenger ikke å være utro, har partner lyst til å ha litt på si er det bare å sette i gang, men på to betingelser. 1: Partneren må selv ha lyst og at partner får det godt. 2: Vil gjerne høre i ettertid hvordan det var, gjerne detaljert forklaring. Deilig å høre.
Pål
 
Og noen valgt den «voksne» vinklingen på svaret:
 
Det er ikke mitt ansvar å sørge for partners oppførsel! Jeg jobber for et godt, likeverdig og tilfredsstilt forhold. Tillit og dialog, jeg stoler på at han nyter julebordet og kommer hjem til meg.
Ingvill
 
Det må man ta ansvar for helt på egenhånd!
Anine
 
Være den livsledsageren som gjennom ord, oppmerksomhet og handlinger krydrer felleskapet mellom to i en grad ytterst krevende å plagiere, og omtrent umulig å overgå.
Sven
 
Jeg tror det er viktig å sette seg ned å snakke om forventninger, redsel, bekymringer og hva som er tillatt og hvor grensene går. God kommunikasjon har alt å si for et godt og trygt forhold!
Birgit
 
Om partneren er utro eller ikke, er ikke noe du kan kontrollere. Du kan bare sørge for at forholdet er godt til daglig, og at dere begge får det dere trenger, sosialt, intellektuelt, emosjonelt, seksuelt og så videre. Da vil hun/han ikke la seg friste av andre, fordi ingen kan måle seg med deg.
Sigrid
 
Dette handler om etisk refleksjon. Løsning: Det gjelder: 1) Tenke gjennom dilemma før jeg går på julebordet. 2) Drøfte dilemmaet med partneren i forkant.
Henrikpernille
 
Med andre ord, her kommer det helt an på paret, forutsetningene, holdninger og hva som passer best for den enkelte. Her som på de fleste andre områder i livet så er god kommunikasjon en veldig viktig faktor.