Tøff i tryne
Tøff i tryne | Menn som tror de har vunnet noe eller utkonkurrert andre menn er også tøffere og modigere når det gjelder sjekking. | © Just dance Shutterstock NTB scanpix

Menn som innbilte super-sjekkere

Written by: Sveinung Stoveland

Published:
Last updated:

Menn som tror de er vinnere er også mer pågående og modige når det gjelder sjekking.

Menn som vinner, gjør suksess, eller bare tror at de har oppnådd noe stort, får en umiddelbar økning i testosteronnivået, som gjør at de blir mer pågående på sjekkefroneten, viser ny forskning fra antropologer ved Cambridge, publisert i Human Nature.

Ikke nok med det, hvis du tror du har tapt eller mistet anseelse, så daler nivået enda mer enn det stiger når du vinner.
I forsøket var alt rigget, og det ble trukket vinnere helt tilfeldig. De som ble trukket, og innbilte seg at de hadde vunnet en konkurranse, var senere 11 prosent mer pågående i sjekking enn de andre.

Forskeren mener også at den innbilte vinneren fikk økt status hos det motsatte kjønn, han økte altså den faktiske «parrings-verdien».

Det var imidlertid viktig å føle at man hadde slått en konkurrent, altså andre menn. Det hele er altså en slags hormonenes og kjemiens narrespill som foregår i din egen kropp, og du er offeret som kastes rundt i en berg-og-dalbane av oppturer og nedturer.

Hva tenker du om innholdet i denne artikkelen? Send oss din tilbakemelding på DENNE LINKEN. 

 

Related Articles