Nytt nummer ute nå!

Abort i posten

Publisert: 03.02.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 03.02.2017 kl. 00:01

I mange land er abort fortsatt strengt forbudt, selv i tilfeller der svangerskapet er et resultat av voldtekt eller incest, eller der kvinnens liv er i fare.
Kvinners reproduktive helse – altså alt som omhandler muligheten til å få barn eller å selv fravelge svangerskap og fødsel – er og blir en evig kampsak verden rundt. I mange land er abort fortsatt strengt forbudt, selv i tilfeller der svangerskapet er et resultat av voldtekt eller incest, eller der kvinnens liv er i fare.

For å motarbeide disse begrensningene finnes organisasjonen Women on Waves. Hovedvåpenet er en nettside der abortsøkende kvinner kan klikke seg inn på det landet de bor i for å få informasjon om hvordan de skal få tak i piller for å kunne gjennomføre en medisinsk abort. 
«Abortdrone» fra Women on Waves passerer Narrow Waters Castle på vei fra Nord-Irland til Irland.
© Marc Gosdefroy for www.womenonwaves.org

I juni 2016 gjennomførte organisasjonen for eksempel et mediestunt der de sendte en drone fra Nord-Irland til det abortnektende Irland med abortpiller. Mer vanlig er det at organisasjonen sender pillene i posten til kvinner som vil ha kontroll over sin egen helse.

Se mer på www.womenonwaves.org

 
Les også:
Seksualitet i en religiøs brytningstid
Kvinner som prøver å vinne kroppslig selvbestemmelse, risikerer en høy fysisk, økonomisk og følelsesmessig kostnad i form av seksuell vold.

Seksuelle rettigheter - universelle og ukrenkelige
Seksuelle rettigheter er en integrert del av grunnlegende menneskerettigheter og er derfor ukrenkelige og universelle.This article was first publised in Cupido magazine 3/2016.