Nytt nummer ute nå!
Både kvinner og menn kan ha fornuftige grunner til å fake en orgasme. | © Dirk Ercken/Shutterstock/NTB scanpix

Alle faker - både kvinner og menn

Publisert: 23.01.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 23.01.2017 kl. 00:02

Det er ikke bare kvinner som faker orgasme. En studie fra USA viser at også mange menn lyver på seg orgasmer.
Folk flest tror at det kun er kvinner som faker orgasme, men en studie fra USA har avdekket at et relativt stort antall menn også har latt som om de fikk orgasme en eller annen gang i løpet av sexlivet, skriver BBC.

Grunnen er – for mennene, akkurat som for kvinnene – at de ikke «fant stemningen», men heller ikke hadde lyst til å gjøre partneren lei seg.

Men hvordan står det til med mennenes selvinnsikt? Kanskje en anelse sviktende? Ifølge Journal of Sex Research vurderte kun 20 prosent av mennene at partneren deres ville fake sammen med dem. Det er nok ikke helt korrekt …
 
Noen kvinner får enklere og bedre orgasmer av å fikse seg selv etter samleiet, så for dem er det viktig å gi mannen inntrykk av at de er ferdige.

Som Cupido har skrevet om tidligere, sier hele 80 prosent av amerikanske kvinner at de faker orgasmer, og det er slett ikke fordi de er «frigide mannehatere». I undersøkelsen oppgir de flere grunner til å jukse, som at de gjør det for å glede partneren, for å unngå negative følelser, for å øke tenningsnivået og for å bli ferdig med hele sexakten raskere. Det siste punktet handler også om at noen kvinner får enklere og bedre orgasmer av å fikse seg selv etter samleiet, så for dem er det viktig å gi mannen inntrykk av at de er ferdige.

Ikke vet vi om amerikanske kvinner er ærligere enn norske når de rapporterer, eller om norske kvinner er ærligere mot partneren i senga, men en RFSU-undersøkelse fra 2016 viser at «kun» 52 prosent av norske kvinner innrømmer å ha faket orgasme.

 
Les også:
Halvparten av norske kvinner
faker orgasme

52 prosent av kvinnene som har deltatt i RFSUs undersøkelse ”Sex og Kondom og Sånn 2016” sier de har faket orgasme.

80 prosent faker orgasme -
og noen nyter det

I to orgasmestudier innrømmer 80 prosent av kvinnene at de har faket orgasme - ikke rent sjelden til glede for seg selv.

Også menn faker
Det er ikke bare kvinner som faker orgasme. Også menn jukser.

Parsex best med håndhjelp
Mange heterokvinner hevder at intimitet er viktigere enn orgasmen. Men orgasmen er viktigere enn de selv tror, og klitoris er viktigere for nytelsen enn vagina.This article was first publised in Cupido magazine 3/2016.