Opererer krummerik for bedre psykisk helse

Published:
Last updated:

En penis med bøy kan skape store problemer for en mann. En operasjon som retter opp penis kan derfor gi betydelig bedre psykisk helse, skriver International Society for Sexual Medicine

En penis med bøy kan skape store problemer for en mann. Ikke nødvendigvis fysiske, da undersøkelser viser at en krummerik fint kan brukes ved onani og i varierende grad også ved tradisjonelt samleie, men psykiske problemer. Det finnes statistikk som viser at menn med medfødt skjev penis har høyere forekomst av selvmord enn andre sammenlignbare grupper.

En operasjon som retter opp penis kan derfor gi betydelig bedre psykisk helse, skriver International Society for Sexual Medicine.

107 menn med medfødt skjev penis deltok i forskningsprosjektet. I tillegg til den fysiske undersøkelsen, ble også kvaliteten på pasientenes sexliv vurdert, deres hang til depresjon ble kartlagt og de ble plassert på den internasjonale indeksen for ereksjonsfunksjon. Tallene var dårlige, da mange rapporterte om dårlig livskvalitet generelt, elendig sexliv og svak fysisk og mental helse.

Pasientene i forskningsprosjektet fikk så penisopprettende operasjoner, før de igjen ble undersøkt og kartlagt. Alle parameterne for livsglede, sexliv og helse var da normale. Det er derfor trygt å konkludere med at medfødt skjev penis påvirker mannehelsen negativt, mens kirurgisk behandling av krummeriken er i stand til å gjenopprette pasientens psykososiale trivsel og velvære.
 

Les også:
Skjev penis
Det er to muligheter. Enten medfødt  krummerik, eller Peyronies sykdom. Begge kan korrigeres.
 

Konstant ereksjon:
Når mannens drøm blir et mareritt

Priapos, fruktbarhetsguden, har også gitt navn til en skummel tilstand som i medisinen kalles priapisme.

Related Articles