Nytt nummer ute nå!

Fra kameratsnakk til seksuelle overgrep

Publisert: 30.01.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 30.01.2017 kl. 00:02

Forskere har avdekket at hvordan menn snakker med hverandre kan medvirke til seksuelle overgrep mot kvinner.
Ifølge RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network) blir det gjennomført ett seksuelt overfall hvert 107. sekund i USA. Det gir drøyt 293.000 årlige ofre for voldtekt og seksuelle overgrep på personer over 12 år. Da sier det seg selv at seksuelt motivert vold er et stort samfunnsproblem. En ny studie gir også en skremmende indikasjon på hvor utbredt det kan være.

400 menn i alderen 18-35 år ble intervjuet om dating. En firedel av mennene innrømmet at de tvang kvinner til seksuell aktivitet, selv om de visste at kvinnen ikke ville eller ikke var i stand til å samtykke. Deltagerne i undersøkelsen som innrømmet å ha begått seksuelle overgrep kunne også fortelle at de var utsatt for mer sexpress fra sine venner, sammenlignet med menn som ikke hadde begått seksuelle overgrep.

Mannlige seksualovergripere hadde også oftere venner som brukte objektiviserende uttalelser om kvinner i vanlige samtaler, og som følte seg svært ukomfortable når de ble møtt med uttalelser om likestilling i situasjoner som omhandlet kvinner og dating.

Kilde: Medical News Today

 
Les også:
Mindre hor med bedre sex
En horekunde forteller at han kjøper sex fordi han bare MÅ ha utløsning og ikke klarer å onanere seg selv til orgasme.

Vrangforestillinger førte til overgrep
Mange menn som er overgripere er særdeles lite fornøyd med sitt eget kjønnsorgan.«Menn er også en slags mennesker»
Akkurat det pleier jeg å si sarkastisk og provoserende. Men hvorfor servere en sånn provokasjon?


Lyst - et problem også for menn
Uavhengige undersøkelser i vestlige land viser at mangel på lyst er det største seksuelle problemet for folk flest. Også for menn.

Et cruisingeksperiment
Før vi innser at vi ikke bare har et kvinnesyn her i landet, men også et mannssyn, vil det være umulig for kvinner å cruise menn.This article was first publised in Cupido magazine 3/2015.