P-47 Thunderbolts, fighter bombers fra US Air Force benyttet i Andre verdenskrig. | © Corbis/All Over Press

Gruppesex som livsforsikring

Published:
Last updated:

De første som drev med partnerbytte var ingen ringere enn kampflypiloter fra Andre verdenskrig.

Forfatter Terry Could skriver om opphavet til den moderne gruppesex-livsstilen:

«De første som drev med partnerbytte var ingen ringere enn kampflypiloter fra Andre verdenskrig,» forklarer hun. «Det var pilotene og konene deres som fant opp begrepet ‘key club’, som var ukjent på 40-tallet, men kjent viden omkring på 50- og 60-tallet,» skriver Merissa Nathan Gerson på atlantic.com.

‘Key party’, eller nøkkelfest, fikk sitt navn etter tradisjonen med at alle mennene legger bilnøklene sine i en bolle, og så kunne kvinnene trekke en nøkkel ut av bollen og på den måten finne ut hvilken heldig mann som fikk gleden av å tilfredsstille henne resten av kvelden.

Christopher Ryan, også han forfatter, har sporet de første av vår tids moderne gruppesexfester til amerikanske luftforsvarsbaser under Andre verdenskrig.

«Det viser seg at de første ‘key parties’ slett ikke handlet så mye om seksuell nytelse som de eksistensielle problemene som fulgte av å leve med den høyeste dødsraten av alle amerikanske forsvarsgrener under krigen,» sier Ryan.

For å knytte sterkere bånd
«Disse gutta hadde om lag 30 prosent sjanse for å dø under hvert eneste oppdrag de gjennomførte over Stillehavet. Derfor gikk de sammen om å arrangere sexfester, ikke for å få mer sex, men for å knytte sterkere bånd i et samfunn som var dypt og inderlig avhengig av hverandre. Det var en uuttalt forståelse at de mennene som overlevde skulle ta seg av enkene etter de som ikke klarte seg.»

 

Related Articles