BUL 13518_w
BUL 13518_w

Tradisjonelle par har mest sex

Published:
Last updated:

Ektepar som praktiserer en tradisjonell arbeidsfordeling seg i mellom har mer sex enn andre par viser en stor amerikansk undersøkelse.

Det er Forskning.no som omtaler studien der det blant annet kommer frem at i parforhold der kona tar seg av tradisjonelle «damejobber» som vasking, matlaging og handling, er sexfrekvensen høyere.
 
I studien der forskerne kartla rundt 4500 heteroseksuelle amerikanske ektepar, fant man ut at parene som rapporterte at dama gjorde tradisjonelle kvinnejobber og mennene typiske mannsjobber, som utearbeid rundt huset og vedlikehold av bilen, også lå sammen oftere.
 
– Det ser ut til at kjønnsidentitetene ektemenn og koner uttrykker igjennom oppgavene de gjør også er med på å strukturere seksuell adferd, sier professor Julia Brines som er en av forskerne i den amerikanske National Survey of Families and Households.
 
Hva som er årsaken til at de «tradisjonelle» parene har seg oftere har ikke forskerne noe entydig svar på. De fant for eksempel ingen forskjell i hvor fornøyde damer i tradisjonelle eller mer likestilte par var med sexlivet.
 
Forsøk på å styrke sjansene for en hyrdestund ved for eksempel å unngå enhver kontakt med vaskebøtta og steikespaden, kan også slå feil. Tidligere forskning har nemlig vist at laber mannlig innsats i huset kan henge sammen med misfornøyde koner. Og alle vet vi at slikt skaper dårlig stemning – også på soverommet.
 

Related Articles