Nytt nummer ute nå!

Den maskuline homofile gutten

Publisert: 19.06.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 19.06.2017 kl. 13:54

Våre forestillinger om at homser er feminine, kan bli et stort problem for maskuline homofile gutter.
”Mange forbinder homofile med feminine gutter og maskuline jenter, men der er ikke riktig. Dessverre har forskning på homofili hos gutter i altfor høy grad vært opptatt av forbindelsen mellom homofili og femininitet. Det har ført til at man vet svært lite om maskuline homofile gutter…
 
En gutt som i barndommen blir oppfattet som feminin av omgivelsene og i tillegg har en seksuell orientering mot eget kjønn, vil ha lettere for å utvikle en homofil identitet enn gutter som ikke blir betraktet som femi eller homo som barn.
 
Konformiteten for gutter rundt det å utvikle en heterofil identitet er i vår kultur ganske påtrengende. I vår kultur forventes ikke maskuline gutter å være homofile, og maskuline homofile gutter får derfor problemer med å utvikle en homofil identitet.
 
En seksuell tiltrekning til ens eget kjønn sammen med en heterofil identitet vil lett kunne føre til at gutten relaterer seg til kvinner, mens den homofile identiteten blir hengende etter. Hos enkelte kan dette føre til at den homofile lengselen retter seg mot yngre gutter, som ikke truer deres identitet. Dette vil hos noen kunne føre til seksuelle overgrep."
 

Utdrag fra Thore Langfeldts bok Seksualitetens gleder og sorger – Identiteter og uttrykksformer, Fagbokforlaget 2013. ISBN 978-82-450-1366-5

 
Les også Cupidos omtale av Thore Langfeldts bok:
Sex er sannelig ikke lett
Seksuallivets kulturhistoriske, medisinske og politiske utvikling er preget av pendelen som svinger.


Les også:
Homofili: Et truende konsept
Gutters holdninger til homofili blokkerer for kunnskap som er vesentlig i utviklingsprosessen fra gutt til mann.


Homofober tenner på menn
Det er igjen bekreftet: Menn som ikke tåler homofile, blir seksuelt opphisset av å se bilder der menn har sex med menn.


Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Ungdom
Tid for realisering av muligheter - med risiko for forspilte muligheter.


Livssyklus / Pubertet
Blir din naturlige nysgjerrighet, lyst og glede møtt med positiv forståelse i puberteten, får du en kickstart på et godt seksualliv som voksen. 

LGBT
Lesbe, homse, bi eller trans? En akseptert del av et normalisert seksuelt mangfold?This article was first publised in Cupido magazine 9/2013.